Pasen

Schrijf je Pasen of pasen?

Over een paar dagen is het Pasen. Maar hoe schrijf je nou precies de namen van feestdagen? Wanneer gebruik je een hoofdletter en wanneer een kleine letter?Schrijf je Pasen of pasen, Paasdagen of paasdagen? Hieronder een korte uitleg over de regels.

Lees meer
Adverbs6

Bijwoorden (adverbs) in het Engels

Bijwoorden gebruik je in een zin om extra informatie toe te voegen over hoe, wat of wanneer. Meestal voegen bijwoorden die informatie toe aan het werkwoord in de zin, maar soms ook aan een bijvoeglijke naamwoord of aan een ander bijwoord. In het Engels zijn er verschillende soorten bijwoorden. De meest belangrijke zijn:

Lees meer
-n

Wanneer een -n achter beide(n), enkele(n), andere(n)?

Wanneer zet je ook alweer een -n achter woorden als beide, enkele, andere, sommige, vele, meeste? De regel is niet altijd voor iedereen meer duidelijk. Daarom besteden we er in dit blog aandacht aan.

Lees meer
Komma

Komma gebruiken

De komma is een van de lastigste leestekens in het Nederlands. Er zijn niet echt vaste regels waarmee je kunt bepalen wanneer op welke plaats een komma gebruikt moet worden. Het belangrijkste uitgangspunt is dat een komma geplaatst wordt als je bij hardop lezen een rustmoment hoort; ook de toonhoogte waarmee de zin wordt uitgesproken […]

Lees meer
beleidsnota schrijven

Functies van een beleidsnota

Een beleidsnota is een tekst waarin jij namens de organisatie haar beleid beschrijft en verantwoordt. Uit deze omschrijving kun je twee belangrijke functies van beleidsteksten afleiden: beschrijven en verantwoorden. In communicatieve termen houden deze functies in, dat jouw beleidstekst de lezers informeert over de inhoud van het beleid en hen overtuigt van de wenselijkheid/noodzaak van het […]

Lees meer