Engelstalige e-mails

Handige zinnen voor Engelstalige e-mails

Schrijf je ook steeds meer e-mails in het Engels? Zeker in een zakelijke omgeving wil je dan professioneel voor de dag komen. Dus zorg ervoor dat je een e-mail zonder fouten of blunders verstuurt. Wij Nederlanders hebben vaak de neiging om direct met de deur in huis te vallen. De Britten zijn echter een stuk terughoudender en meer beleefd. […]

Lees meer
vreemde talen

Economisch belang van vreemde talen

Nederland doet veel zaken met het buitenland. De top 5 van de belangrijkste handelslanden is: Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten (gebaseerd op cijfers van het CBS). In deze landen worden meerdere talen gesproken. Maar je begrijpt dat er drie vreemde talen belangrijk zijn voor deze handelsrelaties: Duits, Engels en Frans.

Lees meer
Me

Me of mijn?

Onlangs heeft het NRC de top-10 van taalergernissen gepubliceerd. Op nummer drie staat het woordje ‘me’ dat als bezittelijk voornaamwoord wordt gebruikt, terwijl het dat niet is. Vooral in korte teksten op sociale media komt dit veel voor, omdat daar vaak spreektaal als schrijftaal wordt gebruikt. Mijn wordt afgekort tot m’n en dat wordt weer […]

Lees meer
nieuwe werkwoorden

Facebooken en meer nieuwe werkwoorden

We hebben er de laatste jaren veel nieuwe woorden, en dus ook werkwoorden, bijgekregen in de Nederlandse taal. De meeste woorden zijn afkomstig van Engelstalige telefoon- en computerprogramma’s. Maar hoe ga je te werk als je deze Engelse zelfstandige naamwoorden zoals Skype, Twitter, hashtag en e-reader als werkwoord wilt gebruiken?

Lees meer
Engelstalige factuur

Engelstalige factuur opstellen

Als je zaken doet met buitenlandse klanten stel je vaak een factuur in het Engels op. Door de toename van het  internationale handelsverkeer komt dit steeds vaker voor. Maar hoe maak je nu zo’n Engelstalige factuur? En welke termen kun je het beste gebruiken? Hierbij een overzicht van veelgebruikte woorden en uitdrukkingen voor een Engelstalige factuur.

Lees meer