Categorie: Algemeen

nieuwe werkwoorden

Facebooken en meer nieuwe werkwoorden

We hebben er de laatste jaren veel nieuwe woorden, en dus ook werkwoorden, bijgekregen in de Nederlandse taal. De meeste woorden zijn afkomstig van Engelstalige telefoon- en computerprogramma’s. Maar hoe ga je te werk als je deze Engelse zelfstandige naamwoorden zoals Skype, Twitter, hashtag en e-reader als werkwoord wilt gebruiken?

Lees meer
Pasen

Schrijf je Pasen of pasen?

Over een paar dagen is het Pasen. Maar hoe schrijf je nou precies de namen van feestdagen? Wanneer gebruik je een hoofdletter en wanneer een kleine letter?Schrijf je Pasen of pasen, Paasdagen of paasdagen? Hieronder een korte uitleg over de regels.

Lees meer
Adverbs6

Bijwoorden (adverbs) in het Engels

Bijwoorden gebruik je in een zin om extra informatie toe te voegen over hoe, wat of wanneer. Meestal voegen bijwoorden die informatie toe aan het werkwoord in de zin, maar soms ook aan een bijvoeglijke naamwoord of aan een ander bijwoord. In het Engels zijn er verschillende soorten bijwoorden. De meest belangrijke zijn:

Lees meer
-n

Wanneer een -n achter beide(n), enkele(n), andere(n)?

Wanneer zet je ook alweer een -n achter woorden als beide, enkele, andere, sommige, vele, meeste? De regel is niet altijd voor iedereen meer duidelijk. Daarom besteden we er in dit blog aandacht aan.

Lees meer
Engelstalige factuur

Euro-Engels is anders dan Brits Engels

In de loop der jaren hebben mensen die werkzaam zijn bij de Europese Unie en die Engels niet als moedertaal spreken een nieuwe vorm van het Engels ontwikkeld: het Euro-Engels. Deze vorm van het Engels verschilt van het Brits Engels. Er worden woorden gebruikt die onbekend zijn in het Engels en die alleen voorkomen binnen […]

Lees meer