Onze aanpak 

Het presenteren van cijfers en plannen gebeurt steeds vaker met behulp van een PowerPoint presentatie. Maar hoe schrijf je een overtuigende presentatie waarmee je beslissingen kunt afdwingen? Hoe kan de inhoud en afbakening beter aansluiten op het publiek? Welke opbouw is passend? Met welke titels wordt de presentatie optimaal toegankelijk? Hoe formuleer je de conclusies, adviezen en aanbevelingen? Met al deze vragen ga je aan de slag in de training Overtuigende PowerPoints schrijven.

 

De training is praktijkgericht. Korte blokjes theorie worden afgewisseld met opdrachten en reflecties op het resultaat van die opdrachten. Aan de hand van een toegankelijke PowerPoint-presentatie biedt de trainer inzicht in de principes van piramidedenken. Die principes pas je direct toe op jouw eigen casus. Je doorloopt een aantal denkstappen om tot een heldere en concrete kernboodschap te komen. In de training ga je ook aan de slag met je eigen PowerPoints.

 

Voorbereiding

Voorafgaand aan de training ontvangen we van jou graag een representatieve PowerPoint. Deze teksten helpen de trainer bij de beeldvorming over de deelnemers, de aard van de teksten en de verbeterpunten. Eigen teksten kunnen als oefenmateriaal gebruikt worden tijdens de training.

 

Praktische zaken

Bij deze training ga je aan de slag met oefeningen in een online leerportaal. Reken op een studiebelasting van 8 uur. Training geven we graag in kleinere groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom zit je met maximaal 11 anderen in een groep.

 

Resultaat

Na afloop van de training ben je in staat heldere, krachtige en overtuigende PowerPoints te schrijven, die aansluiten op de informatiebehoefte van de ontvanger. Daarbij is de kernboodschap helder en concreet en staat deze voorop. Een ander resultaat van de training is dat je jezelf tijd bespaart, doordat je je schrijftaak doelgericht en efficiënt aanpakt.

 

Programmaonderdelen

 

Voorbereiding

 • Van schrijversperspectief naar lezersperspectief;
 • De opdracht helder maken: analyse van situatie, probleem en vraag, plus analyse van doelgroep en doel;

Schrijven

 • Van kernboodschap naar opbouw van de PowerPoint;
 • De opbouw uitwerken tot slides;
 • De PowerPoint scanbaar maken: piramidetitels, kopjes en opsommingen inzetten;
 • Helder formuleren: concreet taalgebruik en duidelijke zinsconstructies;
 • Schrijven over cijfers: cijfers ter ondersteuning van je verhaal;
 • Formuleren van conclusies, adviezen en aanbevelingen.

Overtuigingskracht versterken

 • Argumenteren;
 • Inspelen op verschillende belangen van de doelgroep;
 • Overtuigingskracht vergroten: advies of standpunt onderbouwen.

Na afloop van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

 

Deze training kunnen we ook incompany organiseren
Incompany schrijftrainingen
Deze training kun je ook individueel volgen
Individuele schrijftrainingen

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid