Open training

Online training Piramideschrijven

<< Terug naar overzicht Open trainingen


De training Piramideschrijven is al jaren een goedlopende training bij NIOW. Nu bieden we deze training ook aan als online training.

Piramideschrijven vraagt om een andere manier van denken als schrijver. In deze online training maakt u zich deze denkwijze eigen. De training is gebaseerd op het Pyramid Principle dat Barbara Minto voor McKinsey ontwikkelde. Kenmerk van het piramideschrijven is dat u direct met de kern van uw tekst begint, in plaats van een lante inleiding. Hierdoor staat het belangrijkst vooraan en bespaart u de lezer veel tijd.

U werkt in de e-learning met eigen teksten en u ontvangt 4 keer feedback van een van onze experts.

Resultaat

Na afloop van de training bent u in staat uw teksten in piramidevorm te schrijven, waarbij de kernboodschap voor de lezer voorop staat. Uw teksten zijn kort en krachtig: onnodige informatie blijft achterwege. Hierdoor bereikt u meer effect met uw teksten en kost het schrijven minder tijd.

Voor wie is deze training?

Deze training richt zich op schrijvers die hun lezer en zichzelf veel tijd willen besparen met teksten die direct tot de kern komen. Of u nu adviseur, beleidsmaker of manager bent. En of u nu (advies)rapporten, notities, offertes of e-mails schrijft.

De training is met name geschikt voor medewerkers met een hbo-opleidingsniveau of hoger. De tijdsinvestering voor deze online training is gemiddeld 15 uur.

Wat kunt u verwachten?

In deze online training maakt u zich de denkwijze van het piramideschrijven eigen. U gaat zelfstandig aan de slag met de leerstof in de interactieve, online leeromgeving. U krijgt theorie aangeboden in korte en overzichtelijke stukken en u oefent veel met gerichte en afwisselende opdrachten.

Tijdens de e-learning wordt u begeleid door een ervaren schrijftrainer. Naast het zelfstandig werken in de e-learning ontvangt u 4 keer persoonlijke feedback van de trainer op uw ingestuurde opdrachten of teksten. U verwerkt de persoonlijke feedback, waarna u weer verder gaat met de online training. U werkt bij de opdrachten met een eigen tekst, bijvoorbeeld een beleidsstuk, rapportage of adviesrapport. Zo kunt u alle nieuw geleerde vaardigheden meteen toepassen en toetsen.

Het voordeel van e-learning is dat u zelf de tijd en plaats bepaalt om te leren en te oefenen. Het programma is opgezet als zelfstudie; u doorloopt het dus helemaal zelfstandig. U krijgt theorie en tips aangereikt en in de opdrachten kunt u de kennis direct oefenen. Bij de opdrachten en oefeningen krijgt u feedback via het e-learningsysteem. Tijdens de online training zijn er 4 feedbackmomenten met de trainer. U ontvangt persoonlijke feedback op ingestuurde opdrachten en teksten; waardevolle persoonlijke adviezen en tips ter verbetering van uw vaardigheid in piramideschrijven.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod in de online training Piramideschrijven:
  • Waarom piramideschrijven past in deze tijd en bij de manier waarop ons brein werkt.
  • Voordelen piramideschrijven ten opzichte van andere tekststructuren.
  • De kernboodschap bepalen: logisch nadenken over het startpunt van de tekst.
  • Vanuit de kernboodschap komen tot een afgebakende piramidestructuur.
  • Hoofdstukken, paragrafen en alinea’s logisch opbouwen.
  • Argumentaties overtuigend presenteren.
  • Strategische titels kiezen.
  • Toegankelijk formuleren.

Wat kost het?

De training kost € 995,- per persoon. Het totaalbedrag is inclusief alle bijkomende kosten zoals administratiekosten, verblijfskosten en kosten voor materiaal. Alleen eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen. Onze trainingslocaties zijn echter prima per openbaar vervoer bereikbaar. Een goed en duurzaam alternatief.

Duur van deze training

6 maanden

Beoordeling "Online training Piramideschrijven"

(4.5)
Gebaseerd op 1 beoordelingen.

Prijs: € 995,- (all-in)

Inschrijven

Schrijf u in en na betaling van het cursusgeld ontvangt u de inloggegevens.
Online training Piramideschrijven
Duur: 6 maanden
© 2018 NIOW De Taal- en tekstexperts - De Dreef 21 3706 BR Zeist - Postbus 78 3700 AB Zeist - T 030 20 40 245