Taalbeleid

Taalbeleid

Taalbeleid geeft richting aan de eisen die een organisatie stelt aan de taalvaardigheid van haar medewerkers en aan de faciliteiten die zij ter beschikking stelt om aan die eisen te voldoen. Zeker in een internationale werkomgeving loont het om gestandaardiseerde (Europese) taalniveaus te koppelen aan functieprofielen. Een trainingsaanbod dat aansluit bij deze gestandaardiseerde niveaus en bij de functies, maakt vervolgens mogelijk dat medewerkers doelgericht werken aan hun taalvaardigheid. Alleen de medewerkers die het nodig hebben volgen een training en de trainingsinhoud sluit naadloos aan bij de werkpraktijk.

De experts van NIOW hebben ervaring met het ontwikkelen van een taalbeleid op maat. We starten met het doorlichten van functies op taalactiviteiten en het belang ervan. Op grond daarvan bepalen we op welk niveau de functie taalvaardigheid in welke taal vereist. Dit stellen we vast in termen van de Europese taalniveaus. Met deze toevoeging aan de functieprofielen maakt u uw eisen en verwachtingen meetbaar. Dit is ook handig bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers.

De volgende stap is een inventarisatie van de huidige stand van zaken van de taalvaardigheid in de organisatie. Medewerkers maken een taalvaardigheidstoets om het niveau vast te stellen. Het verschil tussen de resultaten van de inventarisatie en de gewenste situatie vormt het uitgangspunt voor het trainingsaanbod.

 

Ik heb een vraag

Bel 030 - 20 40 245 voor meer informatie of stel uw vraag hieronder.
Naam
Organisatie
E-mail
Telefoon
© 2018 NIOW De Taal- en tekstexperts - De Dreef 21 3706 BR Zeist - Postbus 78 3700 AB Zeist - T 030 20 40 245