Onze aanpak

Je gaat zelfstandig aan de slag met de leerstof in de interactieve, online leeromgeving. Je krijgt theorie aangeboden in korte en overzichtelijke stukken en je oefent veel met gerichte en afwisselende opdrachten, waaronder luisteroefeningen. Aan het eind van de training oefen je alle nieuw geleerde vaardigheden met een opname van een complete vergadering waarvan jij de notulen maakt en het verslag schrijft.

 

Online leren

Het voordeel van e-learning is dat je zelf de tijd en plaats bepaalt om te leren en te oefenen. Het programma is opgezet als zelfstudie; je doorloopt het dus helemaal zelfstandig. Je krijgt theorie en tips aangereikt en in de opdrachten kun je de kennis direct oefenen. Bij de opdrachten en oefeningen krijg je feedback via het e-learningsysteem. Ook de goede antwoorden en verwijzing naar de theorie zijn in het programma verwerkt. Kortom: een praktische en flexibele manier om het notuleren onder de knie te krijgen en te verbeteren.

 

Trainingsduur

De gemiddelde studieduur voor de gehele online training Notuleren is 15 uur. Na betaling van de factuur, ontvang je van ons je inloggegevens. Daarna heb je zes maanden de tijd om de training af te ronden. Aan het eind van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

 

Programmaonderdelen

De training begint met de functie van notulen en de verschillende soorten notulen die je kunt maken. Vervolgens gaan we in op het notuleren zelf en hoe je aantekeningen uitwerkt. Als laatste notuleer je een complete vergadering.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod in de online training Notuleren:

  • Voorbereiden op de vergadering
  • Rol van de notulist
  • Luisteren, informatie selecteren en aantekeningen maken
  • Inhoud en structuur van de notulen
  • Hoofd- en bijzaken onderscheiden
  • Soorten notulen
  • Actiepunten- en besluitenlijsten
  • Uitwerken van het verslag: lay-out, spelling en formulering

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid