Algemeen

Waarom zou ik voor NIOW kiezen?

Een training begint bij ons met een persoonlijk contactmoment, waarin we samen met jou, je team en je leidinggevende werken aan een goed uitgewerkt trainingsprogramma. Je krijgt bij ons niet zomaar een standaardtraining die we van de plank trekken. Wij zorgen zoveel mogelijk voor maatwerk.

 

Binnen ons aanbod met veelzijdige leervormen vind je altijd iets wat bij je past. Kies een groepstraining uit ons open aanbod, volg samen met collega’s een incompany training, of ga individueel aan de slag met een schrijfcoach of een online taaltraining.

 

Onze accreditering door brancheorganisaties NRTO en CRKBO onderstreept onze kwaliteit. Je vindt op onze website en in onze productinformatie geen vage begrippen of onduidelijke beschrijvingen. What you see is what you get. We doen wat we beloven en wij zijn eerlijk over de verwachte uitkomsten van jouw leeractiviteiten. Door onze persoonlijke no-nonsense aanpak trainen veel uitstekende trainers al jaren met plezier voor ons.


Is je training afgelopen? Dan horen we graag wat je ervan vond. We waarderen het als je eerlijk zegt wat er goed was, en waar we nog verbeteringen kunnen aanbrengen. Jouw opmerkingen helpen ons de trainingen nog beter te maken.

Kan ik in de buurt een training volgen?

Voor incompany trainingen en individuele taal- en schrijftrainingen komen de experts van NIOW naar je toe. Dat bespaart je reistijd en reiskosten. Dat geldt natuurlijk ook voor onze online opleidingen, en de groepstrainingen in de virtuele klas. Heb je geen geschikte trainingsruimte in jouw organisatie? Dan reserveren wij een externe locatie voor je. Hier zijn meestal wel kosten aan verbonden.

 

Onze open trainingen organiseren we afwisselend in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Nieuwegein, Rotterdam en Zeist. De locaties zijn uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. En voor een open training in de virtuele klas hoef je zelfs je huis niet uit!

Kan ik de training ook online volgen?

Jazeker. Alle taal- en schrijftrainingen kunnen we online geven via de virtuele klas. Dit geldt voor de open trainingen, de incompany trainingen en de individuele trainingen.

Op welke dagen kan ik een training volgen?

We plannen onze trainingen op doordeweekse dagen tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Je vindt het rooster van de open trainingen per training onder de knop Trainingsdata/Inschrijven. De planning van incompany trainingen maken we in overleg, passend binnen jullie eigen rooster. Als je de training wilt plannen in de avonduren en op zaterdag is dat soms mogelijk. Hiervoor rekenen wij een toeslag. Aan onze online trainingen kun je altijd en overal werken, ook ’s avonds en in het weekend!

Welke trainingsvormen zijn er mogelijk?

Wij bieden verschillende trainingsvormen aan. Wil je met een aantal collega's of een afdeling dezelfde training volgen? Dan is een incompany training een goede keuze. We stemmen de trainingsinhoud af op jullie leerdoelen, niveau en branche.

 

Onze open trainingen gaan regelmatig van start op diverse locaties in Nederland. Je traint in een groep met maximaal 12 deelnemers, die uit allerlei organisaties komen. Er is ruimte voor eigen inbreng tijdens de training, maar het grootste deel van het programma staat van tevoren vast.

 

Je hoeft niet per se met een groep mee te doen, je kunt ook individueel een training volgen. In een individuele training ga je 1-op-1 met een trainer aan de slag met jouw leerwensen. Je boekt snel resultaat vanwege de doelgerichte samenwerking tussen jou en je trainer. Elke taal, ieder onderwerp en elke gewenste communicatieve vaardigheid kan onderdeel vormen van de training. Je werkt met je eigen materiaal en oefent met praktijksituaties.

 

Uiteraard kun je ook kiezen voor een online training. Je gaat zelfstandig aan de slag met het online programma en je krijgt feedback op gemaakte oefeningen. Je breidt de online training uit met klassikale lessen, e-mailbegeleiding en telefonische lessen. Online leren heeft als voordeel dat je zelf je kunt bepalen wanneer je begint en je kunt het op kantoor, thuis of zelfs in de trein doen.

Ik sta te popelen! Kan ik vandaag al met mijn training starten?

Hoe snel je kunt starten is afhankelijk van welke training je wilt volgen, het aantal deelnemers en het voortraject.

 • Aan online trainingen kun je vrijwel direct beginnen, zodra de factuur is voldaan.
 • De startdata voor groepstrainingen uit het open aanbod staan op de website van de training onder de knop Trainingsdata/Inschrijven. 
 • Incompany groepstrainingen vragen meer tijd, vanwege intakes of andere voorbereiding die eerst plaats moet vinden. Daarom duurt het vaak een paar weken om een groepstraining op te starten. Maar met inzet van beide kanten kunnen jullie soms al twee weken na de trainingsaanvraag beginnen aan de training.
 • Individuele schrijf- en taaltrainingen starten in overleg, afhankelijk van jouw beschikbaarheid en die van de trainer.
Ik heb een leuke training gevonden in jullie open aanbod, maar ik kan niet op de vastgestelde data. Wat nu?

Bel ons op 030 - 20 40 245 of gebruik het contactformulier op de website. Wij kijken dan samen met jou naar de alternatieven. Misschien is er een vergelijkbare training op een andere locatie - of met een andere startdatum. Soms is een virtuele klas de oplossing. Ook kun je kiezen om er een individueel traject van te maken, of samen met een groepje collega’s een incompany training te organiseren.

Ik wil graag een training, maar liever niet op locatie. Wat zijn de mogelijkheden?

Wij bieden verschillende alternatieven voor een training op locatie:

 • Zelfstandige online training. Je volgt een individueel programma op je eigen device, op je eigen tempo en waar en wanneer je maar wilt.
 • Een incompany groepstraining in de virtuele klas, in het portaal dat je organisatie daarvoor graag gebruikt (Zoom, Teams, Webex, GoogleMeet etc.). Neem contact op met NIOW om de mogelijkheden te bespreken.
 • Volg een training uit ons open aanbod in de virtuele klas. Klik op Trainingsdata/inschrijven bij de training van jouw keuze, je vindt de trainingsdata in de virtuele klas in de planning.
Wat moet ik doen als ik ziek ben op de dag van de training?

Als je door ziekte niet aan een les of trainingsdag kunt meedoen, laat het ons zo snel mogelijk weten. Het is belangrijk dat we de trainer van je afwezigheid op de hoogte brengen, zodat deze niet onnodig hoeft te wachten met de start van de les.

Is het erg als ik een les mis?

Wij vinden van wel! Als je een of meerdere lessen mist, dan is je training niet compleet – en dat zou jammer zijn. Want wat er in de interactie met de groep en de trainer gebeurt, kun je niet meer inhalen. Daarnaast mis je uitleg bij de lesstof. Een deel van de inhoud kun je wel inzien via het online platform. Daar vind je bijvoorbeeld een samenvatting van de les, oefeningen en teksten, hand-outs en filmpjes. Betaalt je werkgever? Dan zijn er vaak voorwaarden opgesteld door je organisatie over je minimale aanwezigheid. Een les missen kan ook nog betekenen dat je geen certificaat als bewijs van deelname ontvangt.

Kan ik een les ook verplaatsen?

Ja, dat kan als je het uiterlijk 5 werkdagen van te voren laat weten. Neem dus op tijd contact met ons op om een nieuwe datum te overleggen. Dit geldt niet voor de trainingen uit het open aanbod: die lessen kunnen niet verplaatst worden. Bij incompany trainingen is de planning in overleg met de opdrachtgever. 

Kan ik een les inhalen bij een andere groep?

Nee, dat kan niet. Groepen verschillen onderling: een ander niveau, een andere doelstelling, een andere trainer. Het programma is altijd op maat en daarom is inhalen bij een andere groep over het algemeen niet mogelijk. Moet je toch een les missen? Als je ons even belt of mailt, dan overleggen we wat voor jou de beste mogelijkheid is.

Wat voor trainers kan ik bij jullie verwachten?

Je kunt rekenen op ervaren en enthousiaste trainers met hart voor hun vak. De trainers van NIOW hebben meer dan vijf jaar ervaring als trainer: zij trainen professioneel en met plezier. Dat merk je aan een helder gestructureerde training met een goede en duidelijke uitleg. Ze bieden korte blokjes theorie, aangevuld met voorbeelden gerelateerd aan jouw werkpraktijk. Met hun persoonlijke feedback helpen onze trainers je een stap verder in je leerproces.

 

Onze schrijftrainers zijn specialist zijn op het gebied van zakelijk schrijven en helpen je met veel toewijding om je schrijfvaardigheid te verbeteren. Veel van onze taaltrainers zijn native speakers in de doeltaal en kunnen je alle finesses van hun taal uitleggen. Onze NT2-trainers weten waar anderstaligen tegenaanlopen wanneer ze Nederlands leren: reken op begeleiding met geduld en humor.

Ik wil graag mijn trainer even bellen of mailen, kan dat?

Vanwege de privacy geven wij geen contactgegevens van onze trainers door aan deelnemers. Wij kunnen natuurlijk wel aan de trainer vragen om contact met jou op te nemen. Bel ons of stuur even een mailtje met je vraag, dan geven wij het door aan de trainer in kwestie. Heb je een Bloomwise-account? Gebruik dan de berichtenmodule van Bloomwise om contact op te nemen met de trainer.

Ik twijfel over welke training ik moet volgen: hoe maak ik een goede keuze?

Een goede vraag! Je kijkt op onze website en je denkt: ‘Wat zijn er veel verschillende trainingen Engels!’ of ‘In welke training leer ik nou de perfecte e-mails schrijven?’ Dat klinkt als keuzestress! De beste oplossing is om even naar NIOW te bellen, of je gegevens onderaan de website in te vullen (dan bellen we jou). Jij vertelt ons wat je wilt leren, wat je lastig vindt en hoeveel tijd en budget je hebt – en wij adviseren jou welke training en welke trainingsvorm het beste bij je past. En welk resultaat je kunt verwachten.

De training die ik zoek, staat niet op jullie website. Kunnen jullie mij toch helpen?

Op de website van NIOW staan de meest gevraagde taal- en schrijftrainingen. Maar er is nog veel meer mogelijk! Bel ons met jouw specifieke leervraag, dan maken we een training op maat. Vaak is een incompany training in zo’n geval de beste optie: dat kan zowel individueel als in een groep, bijvoorbeeld met collega’s met dezelfde leerwensen. Individuele trajecten bieden we in de vorm van schrijfcoaching; ook als je een anderstalige achtergrond hebt. Door persoonlijke aandacht boek je veel vooruitgang. Je kunt werken met je eigen teksten en je behandelt jouw specifieke leerwensen tijdens de training. We zoeken naar een match in ons bestand met experts en koppelen je aan een trainer die – door ervaring en achtergrond – zoveel mogelijk aansluit op jouw leervraag.

Wat kosten de trainingen bij NIOW?

Van de meeste trainingen in ons open aanbod staat de all-inclusive prijs op de website. Dit is wat we je in rekening brengen, dus geen verrassingen achteraf. Voor individuele trajecten maken we graag een voorstel op maat. Zijn er meerdere collega’s die de training willen volgen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training. Je ontvangt van ons een trainingsvoorstel met een prijs per groep; dat is vanaf 4 deelnemers vaak voordeliger dan elk apart inschrijven.

 

Een training volgen als particulier is ook mogelijk. Sinds 1 maart 2022 kun je bij NIOW je opleiding of training volgen met subsidie van STAP. De overheid stelt voor iedere werkende Nederlander een budget beschikbaar van € 1.000,- per jaar om een opleiding te volgen voor een betere positie op de arbeidsmarkt. Gebruik je STAP-budget bij NIOW om je taalvaardigheid een boost te geven of heldere en betere teksten te maken. De trainingen van NIOW die meedoen aan de STAP-regeling hebben we voor je op een rijtje gezet: STAP-budget.

Is het lesmateriaal inbegrepen?

Ja: bij de meeste trainingen in ons open aanbod krijg je van ons sowieso toegang tot ons online leerportaal en/of een bijpassend studieboek. Voor incompany trainingen en individuele trajecten maken we apart afspraken met jou en/of je organisatie over het lesmateriaal.

Rekenen jullie btw?

Ja, wij brengen btw in rekening. Neem contact op met ons als je geen inkoop btw kunt verrekenen. Onze open trainingen zijn meestal vrijgesteld van btw.

Kan ik een training kosteloos annuleren?

Het kan voorkomen dat je een training wilt annuleren. In onze annuleringsvoorwaarden lees je wanneer daar kosten aan verbonden zijn. Soms zijn andere oplossingen mogelijk in plaats van annuleren. Als je vragen hebt over de voorwaarden of als je een alternatieve oplossing wilt vinden, bel ons gewoon even op 030 -20 40 245. We zoeken graag samen naar de beste uitkomst!

Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?

Graag informeren we je over onze leveringsvoorwaarden.

Moet ik mijn eigen lunch meenemen naar de training?

Nee hoor, we zorgen goed voor je als je bij ons een hele dag training hebt – op kantoor bij NIOW of op een externe locatie. De lunch is erbij inbegrepen, net als koffie, thee, koekjes en frisdrank gedurende de trainingsdag. Bij een online training zorg je natuurlijk zelf voor wat lekkers te eten en te drinken om je energie te geven tijdens de les.

Ik heb geen eigen laptop, wat nu?

Bij de meeste trainingen rekenen we erop dat je een laptop bij je hebt. Een tablet kan ook, maar een smarttelefoon raden we af vanwege het kleine scherm. Heb je geen eigen laptop of tablet, dan kun je er misschien een van een collega of familielid lenen. De meeste trainingslocaties kunnen je voor een dag een laptop uitlenen, daar zijn wel extra kosten aan verbonden.

We zitten klaar in de online klas maar de trainer is er niet, wat nu?

Probeer de trainer te bereiken via Bloomwise of bel naar NIOW via 030-2040245, zodat we de trainer kunnen waarschuwen.

Mijn Zoomlink/Teamslink werkt niet, wat nu?

Er kunnen verschillende oorzaken waardoor je niet in de online klas komt met de link. De meest voorkomende redenen zijn:

 • De link is niet goed gekopieerd en geplakt (er is bijvoorbeeld een extra spatie meegekomen). Vergelijk de link en probeer het opnieuw.
 • Het programma (Zoom, Teams etc.) heeft eerst een update nodig. Voer de update uit en probeer het opnieuw.
 • Het programma is niet goed geïnstalleerd. Verwijder het van je computer en installeer het opnieuw. Probeer opnieuw de online klas te benaderen met de link.
 • Jouw organisatie werkt via een beveiligde omgeving die de online klas blokkeert (bijv. Citrix). Log uit op deze werkomgeving en probeer het opnieuw.
 • Jouw werkcomputer of -laptop is zodanig beveiligd, dat je überhaupt geen externe links kunt openen. In dat geval zal de link naar de online klas ook niet werken. Probeer de link op een andere - privé- computer of -laptop om de les te kunnen volgen.

Werken deze tips niet? Bel ons dan op 030 – 20 40 245 dan zoeken we samen naar een oplossing.

Taaltrainingen

Welke talen kan ik bij jullie leren?

Je kunt beter vragen: welke niet? De meeste mensen volgen bij ons een zakelijke taaltraining Engels, Duits, Frans of Nederlands (NT2). Maar eigenlijk kunnen we je helpen om elke gewenste taal te leren.

Hoe kom ik achter mijn taalniveau?

We testen je niveau op twee manieren. Je start met een intakegesprek met een taaltrainer in de taal die je wilt leren. Ook maak je een online taaltoets. Je krijgt direct de uitkomst van je taaltoets; samen met de inschatting van de taaltrainer bepalen we je niveau.

Wat betekent die combinatie van letter en cijfer van mijn taalniveau?

Dat is je taalniveau volgens de schaal van het Europees Referentiekader. Alles wat  je daarover moet weten vind je op de volgende pagina over Europees taalniveau.

Hoe kan ik mijn intake verplaatsen?

Bel ons op 030- 20 40 245 of mail ons om je intake te verplaatsen. Doe dit uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak.

Bieden jullie trainingen voor beginners en gevorderden?

Je kunt bij NIOW terecht voor trainingen op alle taalniveaus, dus zowel voor beginners als gevorderden. Je doet voorafgaand aan de training een intake om je startniveau te bepalen. Bij een groepstraining plaatsen we deelnemers met hetzelfde niveau zoveel mogelijk in één groep.

Schrijftrainingen

Waar moet ik aan denken bij een schrijftraining?

Voor je werk schrijf je teksten. Dit kunnen e-mails, brieven, notulen, beleidsteksten, rapporten en webteksten zijn. Bij NIOW leer je om betere zakelijke teksten te schrijven. Bij ons begint je schrijftraining met een intake. Jij vertelt ons wat je leuk én wat je lastig vindt bij het schrijven, welke tekstsoorten je vaak schrijft en hoeveel schrijfervaring je al hebt. Wij geven je een goed advies over de inhoud en duur van een passende schrijftraining. (Voor de volledigheid: onze schrijftrainingen gaan niet over het schrijven van gedichten of romans, en hebben ook niets met netjes aan elkaar schrijven te maken.)

Kan ik voor de training teksten uit mijn dagelijks werk gebruiken?

Ja, graag zelfs! Je leert het meeste als je je eigen teksten als oefen- en lesmateriaal gebruikt. Bij incompany trainingen draait het vooral om jouw eigen schrijfwerk en dat van je collega’s. De open trainingen hebben een meer algemeen karakter, maar ook hier maken we gebruik van teksten uit de dagelijkse werkpraktijk van de deelnemers. We vragen je eigenlijk altijd om van te voren wat teksten met ons te delen, om een indruk te krijgen van je schrijfstijl. Goed om te weten: de teksten lever je AVG-proof in via ons online leerplatform. Houd er wel rekening mee dat de trainer en je medecursisten meekijken, dus anonimiseer de teksten waar nodig.

Hebben jullie voor schrijftrainingen ook een online variant?

Dat hebben we. Voor schrijftrainingen kun je kiezen uit drie pakketten die je zelfstandig doorloopt (online notuleren, online opfriscursus Nederlands en online Klantgericht schrijven) en een pakket met begeleiding (online Piramideschrijven).

Voor taaltrainingen hebben we trouwens in 5 talen pakketten met trainingen die je tijd- en plaatsonafhankelijk kunt volgen (Online taalcursus | Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans (niow.nl)). Ook hier kies je uit individuele lessen of groepslessen in de virtuele klas.

Online taaltrainingen: tijd- en plaatsonafhankelijk

Welke talen kan ik online leren?

Je kunt online de talen Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans leren – van beginner tot vergevorderde. Het platform biedt heel veel oefeningen en er zijn verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan basistaalbeheersing, groepslessen en individuele lessen die je zelfstandig kunt inplannen. Je begint de training met een taaltoets, zodat de training aansluit bij je startniveau. 

Wat kan ik verwachten van de taaltoets?

De uitkomst van je taaltoets bepaalt het startniveau van de training. De taaltoets duurt 10 tot 60 minuten, afhankelijk van je taalniveau. De toets begint met een verzoek om zelf een inschatting van je niveau te maken. Schat jezelf niet te laag in, want de toets test vooral je passieve kennis (grammatica, woordenschat, lezen en luisteren) en die is meestal hoger dan je actieve taalvaardigheid. Lees de voorbeelden op deze pagina als hulp bij het inschatten van jouw niveau.

De toets zelf bestaat uit o.a. (invul)oefeningen en multiplechoicevragen over teksten, geluidsfragmenten en filmpjes in de taal die je wilt leren.

In welke talen zijn de instructies in het online programma?

De instructies voor de niveautest en het online leerplatform zijn in het Nederlands, tenzij je aangeeft dat je een andere taal wilt gebruiken.

 

 

Hoe leer ik een taal via het online platform?

Na de toets start je training vanzelf op jouw taalniveau. In deze training werk je toe naar een taalniveau van 1 subniveau hoger. Start in het programma eerst met een virtuele rondleiding zodat je weet je waar je alle onderdelen kunt vinden. Vervolgens kies je zelf wat, wanneer en hoe je leert. Plan je lessen in de agenda, ga aan de slag met dagelijkse oefeningen en upload eens een video-opdracht.

 

Om een stap te maken in je taalvaardigheid, adviseren wij je om ongeveer 2 uur aan per week aan de cursus te besteden. In totaal krijg je zes maanden toegang tot het platform. Maar heb je meer tijd? In het platform vind je voor meer dan 100 uur aan oefeningen, theorie en voorbeelden. En heel handig: je kunt de training ook volgen via een app op je tablet of smartphone. Leren kan zelfs onderweg!

 

Hoe boek ik een online les?

Zo boek je een online les:

 • Rond eerst de online taaltoets af. Daarna krijg je toegang tot het platform.
 • Login op het portal en klik op "Trainingsagenda >> "Boek nu".
 • Dan verschijnt de trainingsagenda.
 • Selecteer in het drop-downmenu "Nu boeken" wat voor soort trainingssessie je wilt boeken.
 • Klik op een beschikbare sessie.
 • Klik in het pop-upvenster dat verschijnt op "Nu boeken".
 • Als je problemen hebt met een boeking en hulp nodig hebt, klik dan op het "?" boven de agenda.

Om aan de les deel te nemen:

 • Klik op de 'Trainingsagenda ' in het Portal.
 • Nu verschijnt de trainingsagenda. Selecteer 'Mijn geboekte lessen'.
 • Klik op de sessie waaraan je wilt deelnemen.
 • In het pop-upvenster dat nu verschijnt, klik je op 'Nu deelnemen'. Deze knop wordt 15 minuten voor begin van de sessie actief.
Ik heb me ingeschreven voor de virtuele klas, maar ik niet kan op het afgesproken moment. Wat nu?

Als je niet kan deelnemen aan de virtuele klas, dan kun je je les tot 4 uur van tevoren annuleren. Je kunt je dan voor een ander moment inschrijven of voor een andere les.

 

Zo annuleer je een trainingssessie:

 • Klik in het Speexx Portal op "Trainingsagenda".
 • Selecteer in de trainingsagenda die dan verschijnt, het icoon "Mijn geboekte lessen".
 • Klik op de trainingssessie die je wilt annuleren.
 • Selecteer "Boeking annuleren " in het pop-upvenster dat dan tevoorschijn komt.

Als je problemen hebt met de annulering en hulp nodig hebt, klik dan op het "?" boven de agenda.

 

Privé- en telefonische trainingssessies moeten minimaal 4 uur vóór de geplande starttijd worden afgezegd. Als je op kortere termijn wilt annuleren, kan dit onderdeel niet op je account worden bijgeschreven.

 

Groepslessen in de virtuele klas moeten minimaal 4 uur vóór de geplande starttijd worden afgezegd.

Help! Ik weet mijn wachtwoord van Speexx niet meer!

Alleen jij zelf kunt je wachtwoord van Speexx wijzigen. Klik op de knop ‘wachtwoord vergeten’ bij het inlogscherm van Speexx als je je wachtwoord niet meer weet. Je krijgt dan een mailbericht met een tijdelijk wachtwoord, daarna kun je weer een eigen wachtwoord instellen.

Hoe lang mag ik over mijn online training doen?

Je hebt vanaf het moment van starten 6 maanden lang toegang tot het Speexx platform. Je kiest in deze periode zelf waar en wanneer je aan de slag gaat met je training. Ga je op vakantie? Probeer dan in de weken ervoor of erna meer tijd te besteden aan je taaltraining.

Online leerportaal Bloomwise

Wat is Bloomwise?

Bij al onze open trainingen en veel van onze incompany trainingen werken we met het online leerportaal Bloomwise. Hier vind je informatie die te maken heeft met de voorbereiding van je training en de uitvoering van je lessen. Werken met Bloomwise is een manier om - AVG-proof - werkgerelateerde informatie uit te wisselen (in plaats van per e-mail). In Bloomwise vind je het lesmateriaal, en je gebruikt het ook voor huiswerkopdrachten. De trainer voegt er meestal tijdens de cursus nog naslagwerken en ander materiaal aan toe, zodat je alles nog eens rustig kunt teruglezen. Je maakt een persoonlijk account aan in Bloomwise.

Inloggen op Bloomwise bij NIOW. Hoe moet dat?

Inloggen op Bloomwise doe je zo:

 • Gebruik een Chrome, Firefox, Edge of Safari browser.
 • Ga naar: Inloggen op Bloomwise (deze link opent in een nieuw tabblad)
 • Klik op de blauwe knop ‘Maak nieuw account’.
 • Kies je wachtwoord en kies welk e-mailadres je wilt gebruiken.
 • Bloomwise vraagt dan naar een groepscode; gebruik de code (6 tekens) uit de uitnodiging. Je bent nu meteen geregistreerd als deelnemer van de training.
 • Je vindt de voorbereiding en het trainingsmateriaal onder ‘Leren’ (het rode hoedje). Links zie je de voorbereidingsopdrachten.
Ik krijg de voorbereiding en/of het trainingsmateriaal niet te zien, wat nu?

Gebruik een andere internetbrowser dan MS Internet Explorer. Deze browser is verouderd en minder veilig. Explorer toont lesmateriaal niet en geeft foutmeldingen. Helpt wisselen van browser niet? Dan is er misschien iets technisch fout gegaan. Neem bij twijfel contact op met NIOW via 030 – 20 40 245 zodat we samen kunnen kijken wat er aan de hand is.

Hoe lang heb ik toegang tot het lesmateriaal op Bloomwise?

Volg je een online training, zoals Notuleren, Piramideschrijven of onze opfris cursus Nederlands? Dan heb je 6 maanden toegang tot het lesmateriaal.

Volg je een incompany training of een training uit ons open aanbod? Dan is het lesmateriaal in Bloomwise 12 maanden toegankelijk.

Overige vragen

Mag ik als particulier een training volgen?

Ook als particulier ben je welkom!

Bij NIOW kun je ook terecht met je STAP-budget. Gebruik je STAP-budget bij ons om je taalvaardigheid een boost te geven. Of leer heldere en betere teksten te schrijven. De trainingen die je met de STAP-regeling kunt volgen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Geven jullie ook een cursus ‘Spaans op reis’?

In principe niet: onze trainingen zijn gericht op de zakelijke markt. Heb je behoefte aan een training Spaans om beter te kunnen communiceren met je Spaanstalige klanten of medewerkers? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want NIOW is een trainingsbureau gericht op taal- en schrijftrainingen in een zakelijke context. Onze opdrachtgevers zijn instellingen, bedrijven en overheden die professionele vaardigheden van hun medewerkers willen verbeteren.

 

Particulieren die via de STAP-regeling een taaltraining aanvragen, moeten kunnen aantonen dat zij de cursus of opleiding nodig hebben voor hun werk of om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Krijg ik na afloop van de training een diploma?

Onze trainingen zijn gericht op het verbeteren van taal- en schrijfvaardigheden in werksituaties die relevant zijn voor de deelnemers. Wij verstrekken geen diploma’s of andere formele documenten met een niveau-aanduiding. Het NIOW-certificaat is een bewijs van deelname aan onze trainingen, dat je ontvangt als je de training hebt bijgewoond en naar behoren hebt afgerond.

 

Na afloop van een Open training ontvang je van ons sowieso per mail een certificaat. Bij incompany trajecten zijn er vaak aanvullende afspraken met opdrachtgevers -  zoals minimaal 80% aanwezigheid - die bepalen of je het certificaat krijgt. Bij online taaltrainingen genereert Speexx automatisch een persoonlijk certificaat na afloop van de training, met de aanduiding van het niveau waarop de training is gevolgd.

Behoefte aan advies?

Bel 030 -20 40 245. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:30 uur.

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid