Individual English language course

To give you an insight of our students and their courses, we asked one of our English trainers to tell us about her work. How did she teach a young professional to increase her English skills in order to interact with English speaking clients and colleagues?

Lees meer

"Helder schrijven... is helder denken!"

Waarom is het belangrijk om goede beleidsteksten te schrijven? Lees het interview met 2 ervaren schrijftrainers over de open training Beleidsteksten schrijven.

Lees meer

Nieuwe subsidieronde Tel mee met taal vanaf 1 juni 2019

Tel mee met Taal is een actieprogramma voor activiteiten die laaggeletterdheid moeten helpen voorkomen en verminderen. Voor deze activiteiten is ook in 2019 subsidie beschikbaar. De subsidie is bedoeld voor mensen met een taalniveau lager dan 2F.

Lees meer

Open training Infographics start binnenkort: schrijf je nu in!

In deze interactieve training leer je zelf een eenvoudige maar effectieve infographic maken voor een rapport, verslag, trainingsmodule of productpresentatie.

Lees meer

“I look forward to discussing this with you.”

Schrijf je ook steeds meer e-mails in het Engels? Met enkele handige zinnen voor Engelstalige e-mails onder handbereik kun je een goede start maken met het schrijven van je tekst. Heb je meer hulp nodig bij het schrijven van een Engelstalige mail of andere tekst? Denk eens aan een training Engels voor secretaresses en baliemedewerkers!

Lees meer

Nieuwe e-learning: Piramideschrijven

Je gaat zelfstandig aan de slag met de online training Piramideschrijven en je krijgt 4 keer feedback van een trainer op opdrachten en eigen teksten.

Lees meer

Economisch belang van vreemde talen

Nederland doet veel zaken met het buitenland. De top 5 van de belangrijkste handelslanden is: Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten (gebaseerd op cijfers van het CBS). Drie vreemde talen zijn belangrijk voor deze handelsrelaties: Duits, Engels en Frans.

Lees meer

Tekst als imago-instrument

De tekstexperts van NIOW vertalen uw imago in teksten die uw verhaal versterken. Hoe spreekt u uw doelgroep aan? Welke stijl past bij uw organisatie? De tekstexperts ontwikkelen voor u een duidelijk herkenbare huisstijl in taal. Zo gebruikt u taal om uw imago te beïnvloeden.

Lees meer