NIOW verlengt NRTO-keurmerk

Kwaliteit NIOW bevestigd met verlenging NRTO-keurmerk

Lees meer

Sta je stil?

Het is half november en dus: tijd om over je opleidingsbudget na te denken. In dit artikel inspireren we je met leuke alternatieven en suggesties om je opleidingsbudget nog dit jaar aan te besteden.

Lees meer

Spreken we dezelfde taal?

Investeren in taalgebruik is investeren in mensen, veiligheid, klantrelaties en efficiëntie. Ga voor heldere communicatie die rekening houdt met de achtergrond, belangen en voorkennis van je gesprekspartner.

Lees meer

Eerste ervaringen met het STAP-budget bij NIOW

Sinds 1 maart 2022 is het STAP-budget aan te vragen en volg je je zakelijke opleiding zonder eigen kosten. Lees hier waarom we enthousiast zijn over dit budget!

Lees meer

In memoriam – Ger Boogaard (1938 – 2022)

Op 8 maart overleed Ger Boogaard, oprichter van NIOW. Zijn dochter Mariëtte Boogaard zet zijn bedrijf al geruime tijd voort. Ze kijkt terug op het leven van haar vader en wat hij voor NIOW heeft betekend.

Lees meer

Tel mee met taal: drie miljoen euro subsidie beschikbaar om taalvaardigheid te verbeteren

Er is ruim drie miljoen euro subsidie beschikbaar voor werkgevers die investeren in taalvaardigheid van hun medewerkers. Benieuwd naar wat Tel mee met taal voor jouw organisatie kan betekenen?

Lees meer

Trainer aan het woord: schrijftrainer Linda den Braven

Schrijftrainer Linda den Braven krijgt energie van leuke groepen en blijft bij de tijd door op zoek te gaan naar nieuwe digitale werkvormen. Ook geeft ze twee gouden tips voor betere teksten.

Lees meer

Verwachtingen overtroffen in de virtuele klas!

Al onze trainingen zetten we vorig jaar om naar virtueel. En wij weten zeker: alle verwachtingen werden overtroffen in de virtuele klas!

Lees meer

5 redenen waarom online leren populair blijft

De coronacrisis stimuleert online opleiden. Dat blijft ook populair door gewenning, ontwikkeling van zowel cursisten als docenten, goede ict-infrastructuur en stimulans door de overheid.

Lees meer

Dutch Business Communication

Do you need to improve your Dutch language skills? We offer you a free lesson in Dutch Business communication. Try it today!

Lees meer

Flexibiliteit in je taaltraining: dat bevalt goed!

Volg lessen wanneer het jou uitkomt: ook 's avonds en in het weekend. Met ons 1-op-1-programma werk je samen met een trainer aan je eigen leerpunten voor nog geen € 1000,-.

Lees meer

Ruis geeft gruis

Miscommunicatie door taal wordt steeds meer gezien als een veiligheidsrisico. Het SER Arboplatform publiceert daarom een nieuwe handreiking met stappenplan voor betere communicatie om ongelukken te voorkomen.

Lees meer

NIOW gaat samenwerking aan met Taal doet meer

Op 15 oktober maakten we onze samenwerking officieel. Tijdens ons jubileumfeest hebben onze klanten, trainers en partners een donatie gedaan aan de mooie projecten van Taal Doet Meer.

Lees meer

Individual English language course

To give you an insight of our students and their courses, we asked one of our English trainers to tell us about her work. How did she teach a young professional to increase her English skills in order to interact with English speaking clients and colleagues?

Lees meer

Open training Infographics start binnenkort: schrijf je nu in!

In deze interactieve training leer je zelf een eenvoudige maar effectieve infographic maken voor een rapport, verslag, trainingsmodule of productpresentatie.

Lees meer

“I look forward to discussing this with you.”

Schrijf je ook steeds meer e-mails in het Engels? Met enkele handige zinnen voor Engelstalige e-mails onder handbereik kun je een goede start maken met het schrijven van je tekst. Heb je meer hulp nodig bij het schrijven van een Engelstalige mail of andere tekst? Denk eens aan een training Engels voor secretaresses en baliemedewerkers!

Lees meer

Online training Piramideschrijven

Je gaat zelfstandig aan de slag met de online training Piramideschrijven en je krijgt 4 keer feedback van een trainer op opdrachten en eigen teksten.

Lees meer

Economisch belang van vreemde talen

Nederland doet veel zaken met het buitenland. De top 5 van de belangrijkste handelslanden is: Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten (gebaseerd op cijfers van het CBS). Drie vreemde talen zijn belangrijk voor deze handelsrelaties: Duits, Engels en Frans.

Lees meer

Tekst als imago-instrument

De tekstexperts van NIOW vertalen uw imago in teksten die uw verhaal versterken. Hoe spreekt u uw doelgroep aan? Welke stijl past bij uw organisatie? De tekstexperts ontwikkelen voor u een duidelijk herkenbare huisstijl in taal. Zo gebruikt u taal om uw imago te beïnvloeden.

Lees meer

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid