Economisch belang van vreemde talen

Duits en Frans blijven leren


In Nederland kiezen middelbare scholieren steeds minder de vakken Frans en Duits als eindexamenvak. Maar als je kijkt naar de economische belangen van Nederland, is dit eigenlijk niet verstandig. In landen als Duitsland en Frankrijk wordt inmiddels wel meer Engels gesproken, maar de moedertaal blijft daar nog steeds de belangrijkste taal. Ook voor de handel. Dus als je daar commercieel succes wilt behalen, blijf dan zeker Duits en Frans leren. Of investeer in een taaltraining als je deze talen wilt opfrissen of wilt leren. In deze grafiek zie je het belang van talen weergegeven voor de Nederlandse economie. De top drie maakt het nut van kennis van het Duits, Engels en Frans duidelijk.

 

Belang andere vreemde talen

Je ziet dat er een groot gat zit tussen de eerste drie belangrijke vreemde talen (Duits, Engels en Frans) en de rest van de top 10. Met de beheersing van deze drie talen kun je dus goede economische resultaten behalen. Het belang van het spreken van bijvoorbeeld Mandarijn en Spaans is voor de Nederlandse handel een stuk kleiner. Uiteraard zijn er veel mensen op de wereld die deze taal spreken, maar die landen zijn voor Nederland minder interessant als het op im- en export aankomt.

 

Als je kennis van het Duits, Engels of Frans op dit moment nog niet afdoende is, denk dan eens aan het volgen van een taaltraining. Wij zijn gespecialiseerd in zakelijke taal- en communicatietrainingen.

 

We wensen je veel succes met het benaderen van je klanten in hun moedertaal. Viel Erfolg, Best of luck, Beaucoup de succès!

 

 

Zakelijke communicatie Frans

Zakelijke communicatie Frans

Verbeter je Franse taalvaardigheid om in zakelijke situaties doeltreffend te communiceren

Lees meer

Zakelijke communicatie Duits

Zakelijke communicatie Duits

Verhogen van je Duitse taalvaardigheid om in zakelijke situaties duidelijk en doeltreffend te communiceren.

Lees meer

Zakelijke communicatie Engels

Zakelijke communicatie Engels

Verhogen van je taalvaardigheid. In zakelijke situaties duidelijk en doeltreffend communiceren. Maar wel met de juiste beleefdheidsvormen.

Lees meer

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid