Onze aanpak

Je komt ze tegen in de krant of in een tijdschrift: infographics. In één oogopslag is het verband tussen verschillende zaken duidelijk, met behulp van een kaart, grafiek, tijdslijn, informatieve illustratie, procesvisualisatie of datavisualisatie.

 

En wie kent niet de heldere bouwinstructies van een bekend Zweeds woonwarenhuis? In deze training leer je complexere informatie om te zetten naar een helder beeld door middel van infographics. Je maakt kennis met eenvoudige en effectieve richtlijnen, tips & tricks om zelf een krachtige infographic bij je tekst maken.

 

In de training ligt de focus op denken in beelden en structuren. Je ontwikkelt de vaardigheden om een infographic te creëren die aansluit bij je doelgroep. Je gaat aan de slag met het uitwerken van verschillende soorten infographics op papier. Het ontwerp dat je aan het eind van de training meeneemt is de blauwdruk om je eigen infographic in de praktijk te gaan maken. *

 

Je leert stap voor stap een verhaal omzetten naar een informatief beeld. Er is aandacht voor de toepassingen en toegevoegde waarde van infographics, de meest voorkomende valkuilen en voor enkele tools voor het maken van infographics op papier.

 

Praktische zaken

Bij deze training ga je aan de slag met oefeningen in een online leerportaal. Reken op een studiebelasting van 8 uur.

Training geven we graag in kleinere groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom zit je met maximaal 11 anderen in een groep.

 

Programmaonderdelen

  • Het wat, waarom, wanneer en hoe van infographics
  • Hoe werkt visueel denken
  • Structureren van inhoud
  • Visuele weergaven vinden voor je informatie
  • Principes van informatievormgeving
  • Schetsen van ideeën
  • Zelf aan de slag met het maken van een infographic op papier

Aan het eind van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

 

 

*Het aanbod aan (online) ontwerptools is momenteel enorm, variërend in prijs en in complexiteit. Misschien heeft jouw organisatie zelfs al een (betaald) programma in huis. We laten de keuze voor het programma waarin je je infographic gaat ontwerpen daarom geheel aan jou. 

 

Combi-voordeel!

Ga je bij NIOW naast ‘Krachtige infographics maken’ ook ‘Piramideschrijven’, 'Klantgerichte adviesrapportages schrijven' of ‘Beleidsteksten schrijven’ volgen? Dan ontvang je na inschrijving voor de tweede training een toepasselijk geschenk!

Kies uit het boek ‘Visual Thinking’ of een kleurrijke box met potloden van Derwent Academy.

Combineer deze training met Piramideschrijven en verleid je lezer met de kracht van beelden!
Piramideschrijven
Gebruik infographics als extra dimensie in beleidsteksten.
Beleidsteksten schrijven
Ideaal voor adviesrapporten: breng je boodschap in beeld!
Adviesrapporten schrijven
Of voeg een zakelijke tekening toe!
Zakelijk tekenen

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid