Open training

Online training Notuleren

<< Terug naar overzicht Open trainingen


Deze training is vernieuwd en bieden we daarom nu voor een aantrekkelijke introductieprijs aan!

De training Notuleren is al jaren een goedlopende training bij NIOW. Nu bieden we deze training ook aan als online training. Notuleren leer je door veel te oefenen en te doen. Daarom hebben we veel oefeningen ingebouwd in de online training Notuleren. Aan het einde van de training werkt u zelfs een heel notuleerverslag uit.

Het voordeel van e-learning is dat u zelf de tijd en plaats bepaalt om te leren en te oefenen. Het programma is opgezet als zelfstudie; u doorloopt het dus helemaal zelfstandig. U krijgt theorie en tips aangereikt en in de opdrachten kunt u de kennis direct oefenen. Bij de opdrachten en oefeningen krijgt u feedback via het e-learningsysteem. Ook de goede antwoorden en verwijzing naar de theorie zijn in het programma verwerkt. Kortom: een praktische en flexibele manier om het notuleren onder de knie te krijgen en te verbeteren.

Resultaat

Na het volgen van de online training Notuleren bent u in staat heldere en beknopte notulen te maken en deze uit te werken tot een duidelijk verslag. U leert wat er van een notulist verwacht wordt en hoe u die verwachtingen realiseert. U voert de notuleertaak met meer zelfvertrouwen uit.

Voor wie is deze training?

De online training Notuleren is bestemd voor managementassistentes, secretaresses en iedereen die notulen en verslagen maakt.

Wat kunt u verwachten?

U gaat zelfstandig aan de slag met de leerstof in de interactieve, online leeromgeving. U krijgt theorie aangeboden in korte en overzichtelijke stukken en u oefent veel met gerichte en afwisselende opdrachten, waaronder luisteroefeningen. Aan het eind van de training oefent u alle nieuw geleerde vaardigheden met een opname van een complete vergadering waarvan u de notulen maakt.

De gemiddelde studieduur voor de gehele online training Notuleren is 15 uur. Na betaling van de factuur, ontvangt u van ons de inloggegevens. Daarna heeft u acht maanden de tijd om de training af te ronden.

Inhoud

De training begint met de functie van notulen en de verschillende soorten notulen die u kunt maken. Vervolgens gaan we in op het notuleren zelf en hoe u aantekeningen uitwerkt. Als laatste notuleert u een complete vergadering.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de online training Notuleren:
 • Voorbereiden op de vergadering
 • Rol van de notulist
 • Luisteren, informatie selecteren en aantekeningen maken
 • Inhoud en structuur van de notulen
 • Hoofd- en bijzaken onderscheiden
 • Soorten notulen
 • Actiepunten- en besluitenlijsten
 • Uitwerken van het verslag: lay-out, spelling en formulering

Past deze training bij mij?

Deze training is voor u een goede keuze als:
 • Notuleren een van uw kerntaken is en u zichzelf daarin wilt verbeteren
 • U wilt leren hoe u goede aantekeningen maakt tijdens een vergadering
 • Meer inzicht in de opzet van de agenda en het maken van notulen gewenst is
 • U vaardiger wilt worden in het maken van een notuleerverslag
 • U wilt leren waar en wanneer het u schikt

Wat kost het?

De training kost € 149,- per persoon. Het totaalbedrag is inclusief alle bijkomende kosten zoals administratiekosten, verblijfskosten en kosten voor materiaal. Alleen eventuele parkeerkosten zijn niet inbegrepen. Onze trainingslocaties zijn echter prima per openbaar vervoer bereikbaar. Een goed en duurzaam alternatief.

Duur van deze training

15 uur

Beoordeling "Online training Notuleren"

(4.5)
Gebaseerd op 1 beoordelingen.

Prijs: € 149,- (all-in)

Inschrijven

Schrijf u in en na betaling van het cursusgeld ontvangt u de inloggegevens.
Online training Notuleren
Duur: 15 uur
© 2018 NIOW De Taal- en tekstexperts - De Dreef 21 3706 BR Zeist - Postbus 78 3700 AB Zeist - T 030 20 40 245