Wat is STAP?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is in 2022 en 2023 de scholingsregeling van de overheid. Per jaar is er voor iedere Nederlander met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt een budget beschikbaar van maximaal € 1.000,- om een opleiding te volgen. Met deze opleiding vergroot of behoud je je positie op de arbeidsmarkt.

 

Is het STAP-budget ook voor mij beschikbaar?

Jazeker! Maar helaas kun je voor nieuwe trainingen niet meer bij NIOW terecht. Het kabinet heeft besloten vanaf september 2023 alleen nog OCW-erkende opleidingen voor STAP-budget in aanmerking te laten komen.

 

Ging er ook iets goed met de STAP-regeling?

Absoluut! Onze deelnemers zijn erg tevreden over wat ze bij ons leerden. Die kennis passen ze nu toe in hun werk. Regelmatig hoorden we dat zonder deze regeling iemand nooit zo'n zakelijke training had kunnen volgen. Omdat de werkgever het belang niet inzag. Of omdat de privé-financiën het niet toelaten.

 

Daarnaast hebben verschillende organisaties, waaronder het UWV, in onze ervaring uitstekend werk geleverd. Zowel in de aanloop naar deze regeling als in de afrondende fase. Onze dank daarvoor.

 

En nu?

De laatste deelnemers starten binnenkort. Voor NIOW houdt STAP-regeling daarna op.

Vanaf deze plek bedanken we al onze deelnemers voor hun vertrouwen: Dank je wel!

We hopen jullie nog eens terug te zien voor een vervolgtraining of misschien een hele andere training.

 

 

Laatst gewijzigd door Martine Luiten op donderdag 13 juli om 15.44 uur.

 

De trainer was super! Geweldig hoe snel ze bij alle deelnemers doorgrondde waar we tegenaan lopen bij het schrijven van een zakelijke tekst.

Deelnemer met STAP-budget aan training Piramideschrijven

Waardevol dat de trainer ook mee kan en wil praten over de businesses van de deelnemers, daarmee wordt het Engels leren nog meer verdiept naar mijn mening.

Deelnemer met STAP-budget aan de training Zakelijke communicatie Engels

Mijn Engels is hoorbaar vooruit gegaan en mijn zelfvertrouwen is toegenomen. De trainer is een topdocente: energiek, communicatief sterk, diplomatiek in het geven van feedback, grappig en onderhoudend. Zij smeedde ons tot een hechte groep.

Deelnemer met STAP-budget aan training Zakelijke communicatie Engels

Het gaat lekker met mijn Spaans. Ik boek goede vooruitgang. Kan nu toch echt mijn gesprekjes voeren in het Spaans. Al moet ik soms nog naar de woorden zoeken. Contact met de coach is leuk en ze weet echt wat toe te voegen.

Deelnemer Online training 1-op-1 Spaans

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid