Training volgen met het STAP-budget?

De volgende aanvraagperiode start op donderdag 1 september 2022 om 10:00 uur. Wil je meedoen met één van onze trainingen? Schrijf je dan nu vast in, dan ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Wees er op tijd bij, want het budget van de aanvraagperiode juli was binnen een dag op!

 

Twijfel je welke training je het beste gaat helpen? Laat dan hieronder je contactgegevens achter, dan bellen we je op voor een persoonlijk leeradvies!

Wat is STAP?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is sinds 1 maart 2022 de nieuwe scholingsregeling van de overheid. Per jaar is er voor iedere Nederlander met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt een budget beschikbaar van maximaal € 1000,- om een opleiding naar keuze te volgen. Met deze opleiding vergroot of behoud je je positie op de arbeidsmarkt. Het gaat dan om opleidingen voor basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en het verwerven of versterken van specifieke vaardigheden voor een beroep.

 

Is het STAP-budget ook voor mij beschikbaar?

Jazeker! Het STAP-budget is voor iedere Nederlander met een relatie tot de arbeidsmarkt. Belangrijk is hierbij wel dat je tussen de 18 en 67 bent en je deze cursus of opleiding volgt voor je werk. Je kunt per jaar voor één scholingsactiviteit STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1000,-. Je kunt de subsidie niet aan meerdere opleidingen uitgeven in hetzelfde jaar. Vraag eens per jaar een opleiding aan bij het UWV en volg je training gesubsidieerd. Leer heldere teksten schrijven, beter communiceren in het Engels of vergroot je Franse spreekvaardigheid; welke opleiding wil jij volgen?

 

Laatst gewijzigd door Sanne Breedveld op vrijdag 1 juli 12.55 uur.

 

Welke opleiding kan ik volgen?

Bij NIOW kies je uit 28 opleidingen die je gratis met je STAP-budget volgt en 2 opleidingen met een kleine eigen bijdrage. Kies één van de trainingen en meld je aan voor de datum en plek van jouw voorkeur via die pagina. Selecteer bij het inschrijven de optie 'Particulier' en vink 'Ik wil voor deze training mijn STAP-budget gebruiken' aan. Je ontvangt van ons je STAP-aanmeldbewijs met gegevens om je aanvraag bij het UWV in te dienen.

 

De beoordeling van je aanvraag kan 1 tot 30 dagen duren. Is je aanvraag goedgekeurd? Mooi! We nodigen je uit voor de training en regelen de administratie achter de schermen. Ook de facturatie regelen we met UWV. 14 dagen voor aanvang van de training ontvang je de uitnodiging met de laatste informatie over de voorbereiding, locatie en tijden. Heb je je ingeschreven voor een zelfstandige online training, dan start je op de dag die je hebt aangegeven bij UWV. Uiteraard zorgen we er na je training ook voor dat het UWV op de hoogte is van jouw behaalde opleiding en ontvangen zij jouw certificaat. 

 

Advies, hulp, vragen?

Op zoek naar de training die het beste bij je past? Vragen over het STAP-budget of je aanvraag bij UWV? Bel of mail ons op 030 - 20 40 245 of via education@niow.nl. Vertel ons wat je wilt leren en met behulp van een advies op maat, vind je zo de juiste opleiding voor jou!

 

Benieuwd hoe je je STAP-budget goed in kunt zetten?
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid

Laat je gegevens achter, dan bellen we je op!