Alleen taalopleidingen vanaf (doel)niveau B1 komen in aanmerking voor STAP-subsidie. Je leest hier meer over de indeling van de taalniveaus. Na je inschrijving op een online taaltraining ontvang je eerst kosteloos een taalniveautest. Blijkt uit deze test dat je in aanmerking komt, dan ontvang je van ons je aanmeldingsbewijs en mag je je STAP-budget aanvragen voor een taaltraining.

Wat is STAP?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is sinds 1 maart 2022 de nieuwe scholingsregeling van de overheid. Per jaar is er voor iedere Nederlander met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt een budget beschikbaar van maximaal € 1.000,- om een opleiding naar keuze te volgen. Met deze opleiding vergroot of behoud je je positie op de arbeidsmarkt. Het gaat dan om opleidingen voor basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en het verwerven of versterken van specifieke vaardigheden voor een beroep.

 

Is het STAP-budget ook voor mij beschikbaar?

Jazeker! Iedere werkende en werkzoekende van 18 tot 67 jaar heeft STAP-budget. Je mag één keer per jaar STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1.000,-. Leer bijvoorbeeld heldere teksten schrijven, beter communiceren in het Engels of vergroot je Franse spreekvaardigheid; welke opleiding wil jij volgen?

 

Ik wil mijn STAP-budget inzetten!

Bij NIOW kies je uit 23 opleidingen die je gratis met je STAP-budget volgt en 5 opleidingen met een kleine eigen bijdrage. Kies één van de trainingen en meld je aan voor de datum en locatie van jouw voorkeur via die pagina. Selecteer bij het inschrijven de optie 'Particulier' en vink 'Ik wil voor deze training mijn STAP-budget gebruiken' aan en vul je gegevens in. Je ontvangt van ons je STAP-aanmeldbewijs met gegevens om je aanvraag bij het UWV in te dienen.

 

Aanvraag gedaan, wat nu?

De beoordeling van je aanvraag kan 1 tot 30 dagen duren. Is je aanvraag goedgekeurd? Mooi! We nodigen je uit voor de training en regelen de administratie achter de schermen. Ook de facturatie regelen we met UWV. 14 dagen voor aanvang van de training ontvang je de uitnodiging met de laatste informatie over de voorbereiding, locatie en tijden. Heb je je ingeschreven voor een zelfstandige online training, dan start je op de dag die je hebt aangegeven bij UWV. Uiteraard zorgen we er na je training ook voor dat het UWV op de hoogte is van jouw behaalde opleiding en ontvangen zij jouw certificaat. Als je aanvraag niet goedgekeurd is, annuleren wij je inschrijving kosteloos. Of we sturen je een aanmeldbewijs voor de volgende aanvraagperiode.

 

Advies, hulp, vragen?

Op zoek naar de training die het beste bij je past? Vragen over het STAP-budget of je aanvraag bij UWV? Bel of mail ons op 030 - 20 40 245 of via education@niow.nl. Vertel ons wat je wilt leren en met behulp van een advies op maat, vind je zo de juiste opleiding voor jou!

 

 

 

 

Laatst gewijzigd door Martine Luiten op dinsdag 21 maart om 12.44 uur.

 

 

 

De trainer was super! Geweldig hoe snel ze bij alle deelnemers doorgrondde waar we tegenaan lopen bij het schrijven van een zakelijke tekst.

Deelnemer met STAP-budget aan training Piramideschrijven

Waardevol dat de trainer ook mee kan en wil praten over de businesses van de deelnemers, daarmee wordt het Engels leren nog meer verdiept naar mijn mening.

Deelnemer met STAP-budget aan de training Zakelijke communicatie Engels

Mijn Engels is hoorbaar vooruit gegaan en mijn zelfvertrouwen is toegenomen. De trainer is een topdocente: energiek, communicatief sterk, diplomatiek in het geven van feedback, grappig en onderhoudend. Zij smeedde ons tot een hechte groep.

Deelnemer met STAP-budget aan training Zakelijke communicatie Engels

Het gaat lekker met mijn Spaans. Ik boek goede vooruitgang. Kan nu toch echt mijn gesprekjes voeren in het Spaans. Al moet ik soms nog naar de woorden zoeken. Contact met de coach is leuk en ze weet echt wat toe te voegen.

Deelnemer Online training 1-op-1 Spaans

Benieuwd hoe je je STAP-budget goed in kunt zetten?
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid

Laat je gegevens achter, dan bellen we je op!