Onze aanpak

De training is gericht op je dagelijkse werksituatie waarin veelgebruikte vaktermen zoals aanvraag paspoort, rijbewijs, uittreksels Gemeentelijke Basisadministratie, uittreksels registers Burgerlijke Stand en verklaringen omtrent gedrag aan de orde komen. Tijdens de training krijg je concrete opdrachten mee om in de eigen praktijk te oefenen. Leren en werken gaan zo hand in hand. Je ontvangt een handige woordenlijst met veelgebruikte termen die je op je werkplek kunt gebruiken.

 

Voorbereiding

De training Engels voor baliemedewerkers burgerzaken wordt op 2 niveaus gegeven (ingedeeld volgens de Europese taalniveaus).

Eén week voor het begin van de training neemt de trainer telefonisch contact met je op. In dit gesprek krijg je gelegenheid om aan te geven welke programmaonderdelen voor jou essentieel zijn. De trainer spreekt zoveel mogelijk in het Engels, zodat we een inschatting kunnen maken van jouw kennis van het Engels. Op basis van het gesprek besluiten wij in welke niveaugroep jij het beste past.

 

Resultaat

Aan het eind van de training spreek je met meer zelfvertrouwen Engels met klanten aan de balie en beheers je de meestgebruikte woorden en zinnen. Zo kun je klanten in het Engels klantvriendelijk te woord staan.

 

Programmaonderdelen

  • Het programma is gericht op de dagelijkse werksituatie.
  • Veelgebruikte vaktermen zoals aanvraag paspoort, rijbewijs, uittreksels Gemeentelijke Basisadministratie, uittreksels registers Burgerlijke Stand en verklaringen omtrent gedrag.
  • Alle handelingen met betrekking tot registratie, aangiften van verhuizingen, vertrek naar het buitenland en vestigingen vanuit andere gemeenten.
  • Aanvragen van andere documenten aan de balie van Burgerzaken.
  • Veelvoorkomende vragen.
  • Het geven van informatie.
  • Heldere afspraken maken.

Praktische zaken

Bij deze training ga je aan de slag met oefeningen in een online leerportaal. Reken op een studiebelasting van 16 uur. Training geven we graag in kleinere groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom zit je met maximaal 11 anderen in een groep.

 

Na afloop van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

Deze training kunnen we ook incompany organiseren
Incompany taaltrainingen
Je kunt deze training ook individueel volgen
Individuele taaltrainingen

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid