Onze aanpak

Tijdens de training behandelen we de theorie zo veel mogelijk aan de hand van voorbeeldteksten of teksten van jou en andere deelnemers. Daarnaast doen we korte schrijfoefeningen en ontvang je feedback van de trainer.

 

Je leert informatie te verzamelen, selecteren en structureren en snel een eerste versie te produceren. Daarna ga je je tekst te bekijken door de ogen van je lezer en herschrijf je deze gericht op het goed overbrengen van de inhoud. Ook leer je wat je aan je tekst moet doen om je lezer te overtuigen. .

 

Instapvoorwaarde

Voorwaarde voor deelname aan deze training is dat je het Engels op minimaal B1-niveau beheerst (volgens de Europese taalniveaus). Als je het Engels nog niet op B1-niveau beheerst, raden we je aan om eerst een voorbereidende taaltraining Engels te volgen. 

 

Resultaat

Na afloop van deze training weet je de stijl, toon en het medium te kiezen dat past bij je lezer en bij je boodschap. Je leert informatie te verzamelen, selecteren en structureren en snel een eerste versie te produceren. Ook leer je je tekst te bekijken door de ogen van je lezer en te herschrijven gericht op het overbrengen van de inhoud. Bovendien weet je wat je aan je tekst moet doen om je lezer te overtuigen.

 

Programmaonderdelen

  • Het communicatieproces nader belicht: het verhaal van zenden en ontvangen voor schriftelijke communicatie.
  • Op dezelfde golflengte communiceren: je persoonlijke schrijfstijl en de voorkeuren van je lezer analyseren.
  • Je doel bepalen is de grootste stap op weg naar je doel bereiken.
  • Je communicatiestrategie bepalen: wat kan je verwachten aan onbegrip en weerstand?
  • Informatie verzamelen, organiseren en op een aantrekkelijke manier presenteren.
  • Woorden die de structuur aangeven.
  • Ten slotte besteed je aandacht aan je taalgebruik, stijl en grammatica totdat je verhaal staat als een huis.

Praktische zaken

Bij deze training ga je aan de slag met oefeningen in een online leerportaal. Reken op een studiebelasting van 16 uur. Training geven we graag in kleinere groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom zit je met maximaal 11 anderen in een groep.

 

Na afloop van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

Volg deze training gratis met je STAP-budget!

 

Schrijf je in als particulier en vink aan dat je je STAP-budget wilt gebruiken. Van ons ontvang je dan je STAP-aanmeldingsbewijs. Daarmee vraag je bij www.stapuwv.nl je subsidie aan.

 

Deze training kunnen we ook incompany organiseren
Incompany taaltrainingen
Je kunt deze training ook individueel volgen
Individuele taaltrainingen

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid