Taaltrainingen voor ambtenaren

Engels aan de balie

Door de groeiende multiculturele samenleving komen medewerkers van de gemeentes steeds vaker in contact met anderstalige burgers. We organiseren voor hen regelmatig de training ‘Engels voor medewerkers Burgerzaken’. Hierbij ligt de focus op zowel het aanleren van vakterminologie als het krijgen van zelfvertrouwen in het Engels spreken aan de balie.

 

We gebruiken tijdens deze training een online lesplatform De deelnemers kunnen hier een jaar gebruik van maken en na een tijdje hun kennis opfrissen. De training kan naast in groepsverband ook individueel en online verzorgd worden. We kregen onderstaande feedback van één van de individuele deelnemers: "Fijn dat de training op deze manier (online) kon worden gegeven. Heb er veel van geleerd en ook fijn dat ik nog gebruik kan maken van het online programma."

 

Online training Piramideschrijven

Kernboodschap voorop

Voor medewerkers bij de belastingdienst verzorgen we de schrijftraining Piramideschrijven. Piramideschrijven vraagt om een andere manier van denken als schrijver. In onze trainingen Piramideschrijven maken de deelnemers zich deze denkwijze eigen. Dit principe is toepasbaar op meerdere tekstsoorten, zoals beleidsnota’s, e-mailberichten, verslagen of rapporten. Sinds kort is deze training ook online beschikbaar, inclusief feedback op eigen teksten van een trainer. Dit wordt door deelnemers erg gewaardeerd.