Taaltrainingen voor ambtenaren

Engels aan de balie

Regelmatig organiseren wij voor gemeentes de groepstraining ‘Engels voor medewerkers Burgerzaken’. Hierbij ligt de focus op het aanleren van vakterminologie en op zelfvertrouwen krijgen bij het gebruiken van de Engelse taal aan de balie. Praktische situaties staan centraal tijdens de training.

 

Als handig geheugensteuntje gebruiken de deelnemers een klein woordenkaartje met vakvocabulaire. Ons online lesplatform ondersteunt de deelnemers met extra oefeningen. Ze kunnen hier nog een jaar na afloop van de training gebruik van maken.

 

De training kan ook individueel en online verzorgd worden. We kregen onderstaande feedback van één van de individuele deelnemers: "Fijn dat de training op deze manier (online) kon worden gegeven. Heb er veel van geleerd en ook fijn dat ik nog gebruik kan maken van het online programma."

Online training Piramideschrijven

Kernboodschap voorop

Voor medewerkers bij de belastingdienst verzorgen we de schrijftraining Piramideschrijven. Piramideschrijven vraagt om een andere manier van denken als schrijver. In onze trainingen Piramideschrijven maken de deelnemers zich deze denkwijze eigen. Dit principe is toepasbaar op meerdere tekstsoorten, zoals beleidsnota’s, e-mailberichten, verslagen of rapporten. Sinds kort is deze training ook online beschikbaar, inclusief feedback op eigen teksten van een trainer. Dit wordt door deelnemers erg gewaardeerd.

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid