Onze aanpak

In de training wisselen blokjes theorie, praktische handreikingen en korte (schrijf)opdrachten elkaar af. Je gaat aan de slag met voorbeeldteksten en reflecteert ook op eigen teksten. De trainer biedt een afwisselende werkwijze met een flink tempo.

 

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de training beantwoord je een vragenlijst en stuur je een recente (beleids-)tekst van eigen hand per mail. De trainer krijgt zo een duidelijk beeld van je werksituatie en leerdoelen.

 

Inclusief persoonlijke feedback

Je krijgt na afloop van de training nog een keer persoonlijke feedback van de trainer op je eigen tekst. Zo krijg je ook na de training nog praktijkgerichte tips voor je eigen teksten om deze nog krachtiger en lezergerichter te maken. Tot 3 maanden na de laatste trainingsdag kun je je tekst voor uitgebreide feedback aan de trainer sturen. Dit doe je via ons online leerportaal.

 

Praktische zaken

Bij deze training krijg je een lesboek. Verder ga je aan de slag met oefeningen in ons online leerportaal. Reken op een studiebelasting van 16 uur voor de lessen en de opdrachten. Training geven we expres in kleinere groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom zit je met maximaal 11 anderen in een groep.

Resultaat

Na afloop van deze training ben je beter in staat om krachtige en overtuigende beleidsteksten en adviesnota's te schrijven, die aansluiten op de behoeften van je doelgroep. Daarnaast kost het schrijven je minder tijd, doordat je je schrijftaak efficiënt(er) aanpakt.

 

Programmaonderdelen

 

De voorbereiding

  • De beleidstekst in het beleidsproces
  • Doelgroep, doel, centrale vraag en kernboodschap
  • De opbouw van de tekst: trechtervorm of piramidevorm

Schrijven

  • Structuurmiddelen inzetten: alinea's, inleiding, titels en kopjes
  • Begrijpelijk en correct formuleren
  • Stijlmiddelen inzetten om de aandacht van de lezer vast te houden

Overtuigingskracht versterken

  • Argumenteren
  • Inspelen op verschillende belangen van de doelgroep
  • Beeldtaal inzetten

 Na afloop van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

Verleid je lezer met de kracht van beelden! Vul je schrijftraining aan met de training 'Krachtige infographics maken' en completeer je beleidstekst!
Ja, ik wil infographics!
Deze training kunnen we ook incompany organiseren
Incompany schrijftrainingen
Deze training kun je ook individueel volgen
Individuele schrijftrainingen

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid