Inhoud training Zakelijk Tekenen

Moet je in je werk vaak complexe zaken uitleggen, omvangrijke rapporten presenteren of belanghebbenden meekrijgen in de besluitvorming? Een saaie presentatie gaat hem niet worden. Pak het eens anders aan en zet je verhaal om in beelden. Gebruik zakelijk tekenen om je boodschap helder en origineel voor het voetlicht te brengen.

 

Met deze training vergroot je je kennis van zakelijk tekenen. Zo kun je met vertrouwen de tekenstift oppakken in een zakelijke context. Na afloop van de training ben je in staat om met eenvoudige maar heldere tekeningen een zakelijke vraagstuk te verduidelijken of overleg visueel te ondersteunen.  

 

Praktische zaken

In deze training ga je aan de slag met de basiselementen van zakelijk tekenen. Je leert praktische technieken en standaardelementen om je boodschap snel en helder te verbeelden. Training geven we graag in kleinere groepen van maximaal 12 deelnemers: zo krijgt iedereen voldoende aandacht. De tijdsinvestering voor deze training is in totaal 6 uur. Een lunch is inbegrepen.

 

Programmaonderdelen

  • Introductie zakelijk tekenen: de 10 basiselementen (wat zijn dat?).
  • Woorden vertalen naar beelden om jouw visuele alfabet op te bouwen.
  • Eenvoudige en veelgebruikte figuren en patronen leren kennen en gebruiken.
  • Containers hoe en waarom (wat zijn dat?).
  • Oefenen met de verschillende elementen en figuren.
  • Praktische tekentechnieken zoals schaduw en opvullen.
  • Zelf aan de slag: teken een (werk)proces of een ‘dag uit je leven’ aan de hand van de geleerde structuren of sjablonen.
  • Presentatie van je eigen zakelijke tekening aan de groep: feedback geven en ontvangen.

Na de training zakelijk tekenen

Je komt thuis met je eigen zakelijke tekening. Je krijgt een mooie set stiften. Je krijgt een handige hand-out. En natuurlijk een certificaat als bewijs van deelname.

Denk anders ook eens aan een training Krachtige infografics maken
Krachtige infographics

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid