Onze aanpak

ICT’ers onderhouden steeds meer Engelstalige contacten. Om hier effectief en professioneel mee om te gaan, is het beheersen van de Engelse taal van essentieel belang. Het verlenen van service en het schrijven van (incident)rapporten gebeurt in vele bedrijven al in het Engels. Andere bedrijven bereiden zich erop voor dat dit in de nabije toekomst gaat gebeuren. In de training Engels voor ICT professionals wordt aan deze taken aandacht besteed. We helpen je met afwisselende werkvormen om je Engelse taalvaardigheid te verhogen, zodat je in veelvoorkomende situaties duidelijk en doeltreffend mondeling en schriftelijk kan communiceren.

 

Voorbereiding

Deze training wordt aangeboden op verschillende taalniveaus vanaf A2 (volgens de Europese taalniveaus). Voorafgaand aan de training heb je een (telefonisch) intakegesprek om een inschatting te maken van je ingangsniveau. Op basis van de resultaten van het intakegesprek delen we je in op het juiste niveau.

 

Resultaat

Je vergroot je praktische vaardigheden in de Engelse taal, zodat je binnen je werkomgeving helder en effectief kunt communiceren. 

 

Programmaonderdelen

  • ICT terminologie: het actualiseren van veelvoorkomende begrippen.
  • Schrijven en corrigeren van eigen (e-mail)teksten, zoals incident rapportages en status updates.
  • Gesprekken voeren, aandacht voor het omgaan met buitenlandse accenten en cultuurverschillen, beleefdheid en helderheid.
  • Het geven en lezen van instructies in handleidingen en vereisten (requirements).
  • Duidelijk omschrijven van problemen en oplossingen.
  • Grammatica, functioneel toegepast.

Praktische zaken

Bij deze training ga je aan de slag met oefeningen in een online leerportaal. Reken op een studiebelasting van 18 uur. Training geven we graag in kleinere groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Daarom zit je met maximaal 11 anderen in een groep.

 

Na afloop van de training ontvang je een digitaal bewijs van deelname.

Deze training kunnen we ook incompany organiseren
Incompany taaltrainingen
Je kunt deze training ook individueel volgen
Individuele taaltrainingen

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid