Nederland doet veel zaken met het buitenland. De top 5 van de belangrijkste handelslanden is: Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten (gebaseerd op cijfers van het CBS). In deze landen worden meerdere talen gesproken. Maar je begrijpt dat er drie vreemde talen belangrijk zijn voor deze handelsrelaties: Duits, Engels en Frans.

Duits en Frans blijven leren

In Nederland kiezen middelbare scholieren steeds minder de vakken Frans en Duits als eindexamenvak. Maar als je kijkt naar de economische belangen van Nederland, is dit eigenlijk niet verstandig. In landen als Duitsland en Frankrijk wordt inmiddels wel meer Engels gesproken, maar de moedertaal blijft daar nog steeds de belangrijkste taal. Ook voor de handel. Dus als je daar commercieel succes wilt behalen, blijf dan zeker Duits en Frans leren. Of investeer in een taaltraining als je deze talen wilt opfrissen of wilt leren. In onderstaande grafiek zie je het belang van talen weergegeven voor de Nederlandse economie. De top drie maakt het nut van kennis van het Duits, Engels en Frans duidelijk.

economisch belang talen

 

 

Belang andere vreemde talen

Je ziet dat er een groot gat zit tussen de eerste drie belangrijke vreemde talen (Duits, Engels en Frans) en de rest van de top 10. Met de beheersing van deze drie talen kun je dus goede economische resultaten behalen. Het belang van het spreken van bijvoorbeeld Mandarijn en Spaans is voor de Nederlandse handel een stuk kleiner. Uiteraard zijn er veel mensen op de wereld die deze taal spreken, maar die landen zijn voor Nederland minder interessant als het op im- en export aankomt.

Als je kennis van het Duits, Engels of Frans op dit moment nog niet afdoende is, denk dan eens aan het volgen van een taaltraining. Wij zijn gespecialiseerd in zakelijke taal- en communicatietrainingen.

We wensen je veel succes met het benaderen van je klanten in hun moedertaal.
Viel Erfolg, Best of luck, Beaucoup de succès!

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid