Loesje kopte eens met de mooie uitdrukking ‘aan het einde van mijn geld heb ik altijd nog een stuk maand over’. Bij opleidingsbudgetten geldt het vaker andersom: na een druk en bewogen jaar, is er vaak nog een potje voor opleidingen over. Zonde, want waarschijnlijk liggen er nu al vragen die niet kunnen wachten op een antwoord! Begin daarom juist nu met je oriënteren op de beste manier om je opleidingsbudget te besteden. Dan heb je aan het eind van het jaar geen keuzestress bij het uitgeven van je budget.

Maar waar besteed je je opleidingsbudget nou het beste aan? Wij doen vier suggesties waar je – ook al wist je dat nog niet – veel tijd mee gaat besparen. En daarmee straks ook geld. Heb je volgend jaar weer wat budget over om meer te leren. Vier suggesties dus, hier komen ze:

 

 1. Een communicatietraining in een andere taal: communicatie is immers overal.
  Maar weet je het ook efficiënt en gericht in te zetten? Volg eens een online training Engels over verschillende onderwerpen: work-life balance, negotiations, project management, discussions and presentations. Dat doe je gewoon via een online platform, waar je zelf je onderwerpen kunt kiezen en lessen kunt volgen wanneer het jou uitkomt. Da’s nog eens efficiënt inzetten van je opleidingsbudget!

 2. Hoe start je je e-mail? Denk je eerst even na of begin je zomaar met typen?
  We kunnen je vast één ding verklappen: het eerste werkt vaak een stuk beter. Als je je gedachten ordent, komen ze ook helder over op papier. Zo bespaar je niet alleen jezelf tijd in het schrijven van de mail, maar help je de ander in het lezen ervan. Die begrijpt je namelijk veel sneller en hoeft je niet meer om verduidelijking te vragen. Kies daarom voor een schrijftraining.  Bijvoorbeeld Helder en zakelijk schrijven of – in het specifieke geval van e-mails – een training E-mails en brieven schrijven. Schrijf je vooral langere teksten? Denk dan eens aan opleidingsbudget inzetten voor Piramideschrijven.

 3. Een individuele taaltraining.
  Ambieer je een baan in het buitenland? Ga je werken met internationale relaties of ben je uitgenodigd om te spreken op een internationaal congres?  Vergroot je kans op succes en volg een privécursus Engels, Frans, Spaans, Duits of Italiaans. Je leert precies dat wat je nodig hebt om jezelf deskundig en overtuigend te presenteren. Je internationale contacten zullen steil achteroverslaan als je ze de volgende keer spreekt!

 4. Kies eens voor een meer creatieve schrijftraining. 
  Denk aan zakelijk bloggen, storytelling, schrijven voor social media of journalistiek schrijven. Op die manier kun je voortaan makkelijk LinkedIn-verhalen schrijven, nieuwsberichten posten of je zakelijke facebook- of twitteraccount bijhouden. Voor je het weet, vallen je verhalen op en trek je meer aandacht dan je voor mogelijk had gehouden! Genoeg te kiezen dus als je je opleidingsbudget wilt besteden.

 

Weet je het nog niet, of wil je plannen maken voor volgend jaar met budget van dit jaar? Wij helpen je graag bij je oriëntatie en bedenken samen slimme oplossingen waarmee je budget en planning optimaal op elkaar kunt afstemmen. Ook als daar toevallig een jaarwisseling tussen zit. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Wij staan het hele jaar voor je klaar!

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid