Vorige week heb je in een post kunnen lezen hoe je in 90 dagen een nieuwe taal kunt leren. Om dit doel te bereiken moet je dertig nieuwe woorden per dag leren. Dit is natuurlijk een behoorlijke uitdaging, maar dit kan ook heel leuk zijn. En er zijn handige hulpmiddelen beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

Op de website www.memrise.com bijvoorbeeld kun je voor iedere taal die je wilt leren cursussen vinden. Elke cursus is opgebouwd uit drie delen: zaden, broeikas en tuin. De woorden die je leert groeien van zaad via de broeikas uit tot bloemen. Het leerproces bestaat uit het leren van de woorden totdat je deze hebt opgeslagen in het lange termijngeheugen en daar zijn uitgegroeid tot een bloem. Hoe werkt het precies?

 

Zaden

Zaden zijn nieuwe woorden die je kunt leren. Je ziet deze woorden voor de eerste keer en er wordt een ezelsbruggetje aangereikt om het woord gemakkelijk te onthouden. Daarnaast krijg je de woorden ook te horen om de uitspraak onder de knie te krijgen.

 

Broeikas

Nadat je de woorden eenmaal hebt gezien, worden ze in de broeikas geplaatst. Hier kun je de woorden water geven. Dit betekent dat je de woorden leert herkennen. Door dit een aantal keer te herhalen, wordt het woord in je korte termijngeheugen geplaatst, de broeikas.

 

Tuin

Wanneer je meerdere keren met de woorden oefent, komen deze woorden in je lange termijngeheugen terecht; de tuin. Nu zijn de zaadjes uitgegroeid tot bloemen. Deze woorden hoef je niet meer dagelijks te herhalen en te oefenen omdat je ze nu echt kent.

Door de mooie visualisaties blijft het leuk om de woorden te oefenen totdat het bloemen in de tuin zijn geworden. Zo wordt het leren van een nieuwe taal een fleurige en kleurrijke bezigheid, die je zeker stimuleert om door te gaan.

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid