Tegenwoordig gebruiken we de tablet steeds meer zakelijk. En ook het maken van notulen gaat prima op een tablet. Voordeel is dat je niet veel hoeft mee te nemen en dat je de agenda en andere documenten kunt opslaan op je tablet om ze tijdens de vergadering te gebruiken. Ook kun je bijvoorbeeld een vergadering opnemen om later bepaalde fragmenten nog eens terug te luisteren.

 

Notuleren op een tablet

Je kunt natuurlijk net als bij notuleren op de laptop in een tekstverwerkingsprogramma werken, maar er zijn ook veel handige apps die je voor het notuleerwerk kunt gebruiken. Hierdoor wordt het notuleerwerk, niet voor iedereen altijd de leukste taak, een stuk aangenamer. Notuleren op een tablet is makkelijk te leren en met behulp van een app ook goed te organiseren.

 

Handige apps

Er zijn apps waarbij je met een stylus ‘gewoon’ schrijft op je tablet. Als je niet zo snel bent met typen maar wel snel kunt schrijven, dan is deze manier van notuleren zeker handig. Je aantekeningen kun je na de vergadering gebruiken voor het maken van de notulen. Voor deze manier van werken kun je onder andere de apps Penultimate, Bamboo Paper en Notability gebruiken. Deze laatste app kan jouw handschrift zelfs omzetten in getypte tekst. Dat maakt het uitwerken van je aantekeningen minder tijdrovend.

Apps waar je direct in kunt typen zijn er natuurlijk ook. Minute Taker is een app die je hiervoor kunt gebruiken. Links in je scherm staat een overzicht van de vergaderingen, rechts kun je notulen lezen en maken/bewerken. De app maakt daar zelf een puntsgewijs overzicht van. En handig: je kunt de resultaten opslaan in Dropbox. Dan kun je de notulen makkelijk verspreiden onder de deelnemers.

Een andere veelgebruikte app is Evernote. Deze app is niet speciaal bedoeld voor notuleren maar daar wel erg geschikt voor. Aantekeningen, notities en audio-opnames kun je eenvoudig toevoegen aan een vergaderpunt. Evernote kun je synchroniseren met een online account, zodat je de notulen direct beschikbaar hebt op je desktop.

De laatste app die we bespreken is Meeting Minutes. Deze app is visueel heel aantrekkelijk. In deze app maak je een vergadering aan, geef je aan wie eraan hebben deelgenomen en voeg je vervolgens informatie toe, zoals notities, geluidsopnamen, tekeningen, lijsten met actiepunten enzovoort. Het handige van Meeting Minutes is dat je een weergave van de vergadertafel krijgt, waarbij je stoelen kunt toewijzen aan personen, zodat je eenvoudig kunt zien wie wat gezegd heeft.

Uiteraard zijn er nog veel meer apps die je voor het notuleren op je tablet kunt gebruiken. We hebben er hier een paar uitgekozen om te bespreken. Voordat je met notuleren op een tablet begint is het wel verstandig eerst uit te zoeken hoe je tablet precies werkt en je app vooraf testen is ook een goed idee. Het maken van notulen op deze manier moet je werk eenvoudiger maken en daarom moet je goed voorbereid aan de slag gaan.

Wil je je notuleervaardigheden verbeteren? Kijk dan eens naar onze training: Online training Notuleren. In deze e-learningtraining ga je zelfstandig aan de slag via ons e-learningsysteem en leer je makkelijker aantekeningen maken en professionaliseer je het uitwerken van verslagen.

 

Ervaringen

Wij zijn benieuwd of jij al ervaring hebt met het notuleren op een tablet. Laat ons weten wat je ervaringen zijn en of je nog andere goede apps kent die je hiervoor gebruikt.

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid