Regelmatig wordt het Oxford woordenboek herzien en aangevuld met nieuwe woorden. Huidige trends in taalgebruik veroorzaken nieuwe woorden, die, als ze maar lang genoeg blijven hangen, een plekje verdienen in het woordenboek. In eerste instantie komen nieuwe woorden alleen terecht op OxfordDictionaries.com, als de redactie voldoende overtuigd is dat de termen echt ingebed zijn in het taalgebruik. Pas als de woorden blijvend gebruikt worden verdienen ze een plek in het Oxford English Dictionary. Dit keer zijn er meer dan 1.000 woorden toegevoegd, veelal afkomstig van straattaal en uit sociale media.

Toevoegingen
Het mogelijke vertrek van Griekenland uit de eurozone is nu ook volgens het Oxford-woordenboek een Grexit. Wie chagrijnig wordt omdat hij honger heeft, mag zeggen dat hij hangry is, een samentrekking van de woorden voor hongerig (hungry) en boos (angry).

Mannen die in het openbaar vervoer te veel ruimte innemen omdat ze met hun benen wijd zitten doen aan manspreading. En waar in het Nederlands allang wordt gesproken over een broekzakgesprek, heet een telefoontje dat vanuit de kontzak wordt gepleegd nu butt-dialling. Onder de nieuwe woorden zijn ook wine o'clock en beer o'clock, ofwel het moment dat het netjes is om 'plop' te zeggen en te gaan drinken.

Volgens de eindredacteur van de Oxford Dictionary is het toevoegen van 'slang'-termen geen teken van taalverloeding, maar toont het juist creatief gebruik van taal aan.

Denk jij deze nieuwe woorden te gaan toepassen in jouw Engelstalige communicatie? Laat het ons weten.

Als je wilt testen of je alle betekenissen goed begrijpt van de nieuwe woorden, dan kun je deze kwis doen. Succes!

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid