Taaltrainingen

Veiligheid door taalbeheersing

Voor een grote bouwonderneming in het oosten van het land hebben we taaltrainingen Duits en Engels verzorgd. De training Engels voor de teamleiders en projectmanagers was gericht op een soepele communicatie met de opdrachtgever uit Ierland. In de training lag de focus op communiceren in het Engels met mensen uit een ander cultuur en het uitbreiden van de vakgerichte woordenschat. De taaltrainingen Duits waren gericht op communiceren met medewerkers op de werkvloer uit Polen, Roemenië en Bulgarije over werk- en veiligheidsinstructies.

 

Actief meewerken in projecten

Voor 10 hoogopgeleide Poolse Engineers hebben we een intensieve taaltraining Nederlands als tweede taal verzorgd, zodat zij actief deel kunnen nemen aan projectvergaderingen. Na deze training waren ze niet alleen in staat om de projectdocumenten te lezen en te begrijpen, maar ook om korte reacties te schrijven in het Nederlands. Omdat de medewerkers meewerken in lopende projecten, moest er snel resultaat geboekt worden in de taalontwikkeling en dat is gelukt.

Schrijftrainingen

Met plezier zakelijk schrijven

Veel projectleiders en teamleiders groeien door vanaf de werkvloer naar een leidinggevende positie. Zij merken dat ze in hun nieuwe rol meer dan voorheen te maken hebben met zakelijke teksten zoals e-mails en brieven en projectdocumentatie.

Voor verschillende bouwbedrijven hebben we maatwerktrainingen ontwikkeld, zoals 'Zakelijk corresponderen' en 'Helder en klantgericht schrijven'. 


Door te werken met de eigen e-mails en brieven kregen de deelnemers, die van nature geen makkelijke schrijvers zijn, meer inzicht en plezier in het zakelijk schrijven. We analyseerden welke reacties zij kregen op de oude teksten, en keken hoe de tekst zó kon worden opgesteld dat deze wel de gewenste reactie opriep. 

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid