Een nieuwe taal leren vraagt tijd en motivatie. Als kind hebben we er ten slotte ook heel wat moeite in gestoken om onze moedertaal te leren. En een tweede of derde taal lijkt nog veel lastiger te zijn! Hierna volgen vijf tips om snel een nieuwe taal te leren.

  1. Gebruik de  nieuwe taal die je wil leren zo veel mogelijk. Radio, televisie en internet zijn eindeloze bronnen. Oefen spreek- en schrijfvaardigheid zodra je de gelegenheid hebt.
  2. Leer uitdrukkingen en woordgroepen, niet losse woorden. Het is gemakkelijker om de hele uitdrukking in één keer te onthouden, dan de afzonderlijke woorden. Het helpt ook als je de woorden kunt koppelen aan een specifieke situatie. Bijvoorbeeld ‘het weer’ of ‘jezelf voorstellen’.
  3. Herhalen, herhalen, herhalen. 80% van wat je leert op een dag, vergeet je binnen 24 uur. Herhaal dus de volgende dag wat je de dag ervoor geleerd hebt. Herhaal nog een keer na een week en na een maand. Als je tip 1 al opvolgt, is de kans groot dat je de geleerde woorden en uitdrukkingen tegenkomt. Wees er alert op. Onderzoek heeft uitgewezen dat je een woord zeven keer in een andere context moet hebben gezien, voordat je het woord echt kent.
  4. Wees niet bang om fouten te maken en ga communiceren. Je ontdekt hoe leuk het is om je verstaanbaar te kunnen maken in een vreemde taal, je mening over te kunnen brengen en contact te leggen. Het hoeft niet meteen perfect te zijn.
  5. Ga aan de slag met een professionele taaltrainer. 95% van de deelnemers bij NIOW geeft aan dat het spreken tijdens de lessen en de directe feedback daarop, het meest leerzaam is.

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid