Engelse moedertaalsprekers gebruiken voor 90% van hun gesproken en geschreven taal slechts 7.500 woorden. Bij het leren van het Engels is het dus handig om je in eerste instantie op deze woorden te richten. Niet dat de overige Engelse woorden niet belangrijk zijn voor de communicatie, maar met de kennis van deze 7.500 woorden kom je een heel eind. Maar wat zijn dan die woorden die het meest worden gebruikt?

Uitgeverij MacMillan heeft zich deze vraag ook gesteld en na onderzoek deze woorden samengebracht in een woordenboek. In dit woordenboek worden de meest gebruikte woorden in het rood weergegeven. Bovendien worden de woorden ingedeeld volgens een sterrensysteem.

1 *ster woorden zijn gebruikelijk
2 **ster woorden zijn meer gebruikt
3 ***ster woorden zijn het meest gebruikt

Ze hebben sinds kort een pagina op Facebook waar je de woorden kunt bekijken. Ga hiervoor naar ‘LearnEnglish’. Ook zijn ze actief op Twitter @RedEnglishWords. Als volger krijg je elke dag drie rode woorden toegestuurd. Als je dus via sociale media aan je Engels wilt werken, zijn dit twee leerzame mogelijkheden.

Naast deze algemene woordenlijst, kun je ook voor jezelf een woordenlijst gaan aanleggen met woorden die je vaak gebruikt in je teksten. Ook als je een interessant woord hoort of leest kun je dat in je lijst opnemen. Zo ontwikkel je je eigen werkgerelateerde woordenlijst die je indien nodig kunt raadplegen. En die je dan vervolgens ook op Facebook kunt publiceren! Succes ermee.

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid