We vallen meteen met de deur in huis: ja, dat kan! Wil je een hele taal leren in 4 dagen, dan is dat voornemen iets te enthousiast. Maar een deel van een taal leren in een paar dagen is natuurlijk wel mogelijk. NIOW biedt daarom trainingen van 4 dagen: je leert hierin precies wat nuttig is voor jou in de praktijk.

 

Wil je Frans leren om de telefoon op te nemen en gasten aan de balie te begroeten? Dan kun je dat na 4 dagen, zelfs als je maar een jaar Frans hebt gehad op de middelbare school. Je leert de woorden en zinnen die horen bij de situaties aan de telefoon en aan de balie. Het vraagt wel wat doorzettingsvermogen, maar na 4 dagen kun je jezelf voorstellen, eenvoudige procedures uitleggen en alledaagse vragen stellen. Je leert welke reacties je kunt verwachten, zodat je de antwoorden ook begrijpt.

 

Het begint met duidelijke doelen stellen. Wat wil je precies kunnen na 4 dagen? Ook je startpunt is belangrijk: wat kan je al en wat weet je al, maar pas je nog niet toe? Misschien is je Duits goed genoeg voor de vakantie, maar is het onvoldoende om je werk als inkoper naar wens uit te voeren. Ook in zo’n geval is een korte, gerichte cursus heel geschikt. Na afloop zul je zeggen: wat heb ik veel geleerd in die 4 dagen!

 

Hoe slim is het eigenlijk om een korte cursus te volgen? We weten allemaal dat wat je snel leert, je ook snel weer vergeet. Wie heeft niet de avond voor een proefwerk zitten stampen om een week later te constateren dat je er nauwelijks iets van onthouden hebt? Nee, 30 uur leren in een week en er vervolgens niets meer mee doen, is niet een effectieve manier van leren. Wat veel beter werkt, is een langer leerproces met ruimte voor herhaling en feedback.

 

Onze adviseurs helpen je om te bepalen hoeveel uur je nodig hebt om je doel te behalen en hoe je die uren het beste kunt verspreiden over de beschikbare tijd. Heb je niet de luxe om wat langer de tijd te nemen voor je taaltraining, bijvoorbeeld omdat je volgende maand naar het buitenland verhuist? Dan is een korte, intensieve training een uitkomst. Die oefening volgt volop als je eenmaal bent aangekomen in je nieuwe huis!

 

Onze trainers vertellen je hoe je leren het beste aanpakt, tijdens en na de training. Hoe breid je je woordenschat uit? Hoe creëer je oefenmomenten? Hoe overwin je je spreekangst? Ook al volg je een korte training, we zorgen er voor dat je taalknobbel nog een tijdje aan blijft staan. En wil je echt weten hoe je zo snel mogelijk een nieuwe taal leert? Lees onze blog over hoe je een taal leert in 90 dagen. Dat is toch heel wat langer dan die 4 dagen!

Meer weten? Bekijk deze trainingen.

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het E-book ‘Zakelijk corresponderen in 4 talen!’

Goede training met gemotiveerde trainer.

Deelnemer training Opfriscursus Nederlands

Training heeft vooral over de barrière heen geholpen om Engels te praten, het is niet erg om fouten te maken. Dat is fijn!

Deelnemer training Business and banking English

Deze cursus geeft me meer zekerheid in mijn Engelse gesprekken. Ook de manier via live verbinding werkte prima, vertraging op de lijn weegt niet op tegen besparing van reistijd. De trainster deed het heel prettig en heeft me veel geleerd.

Deelnemer training Zakelijke communicatie Engels

Laat taal het werk voor je doen
Professionaliseer je taal- en schrijfvaardigheid